Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

Door: Alexandra Woldring
Datum: 17-11-2010

Kunstenaars met beperking krijgen nationale bekendheid

Feels Good Art op Nationale Catering Cadeaubon

Beek, 17 november 2010 ­De Nationale Catering Cadeaubonnen worden vanaf nu ook geleverd met Feels Good Art. Dit is kunst die gemaakt is door kunstenaars met een handicap en/of chronische ziekte. De organisatie achter de cateringbonnen, Catering Cadeau B.V. uit Weesp, ondersteunt met deze actie de missie van Sympassion in Beek, de initiatiefnemer van Feels Good Art, om kunstenaars met een beperking het zelfvertrouwen en de waardering te geven die ze verdienen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Sympassion wil met Feels Good Art meer aandacht vragen voor de talenten van kunstenaars met een beperking. Bedrijven krijgen handvatten aangereikt om hun maatschappelijke betrokkenheid te visualiseren. Door een of meer kunstwerken te gebruiken in hun communicatiemiddelen wordt deze betrokkenheid zichtbaar. Bovendien motiveert en inspireert kunst en nodigt kunst uit tot een gesprek. Alexandra Woldring, directeur van Sympassion: "presenteer je je relaties koffie in een koffiekopje met Feels Good Art dan heb je gelijk een goede binnenkomer."

Dubbele winst

Met de Nationale Catering Cadeaubon kunnen tapas, amuses, wijnpakketten, kookaccessoires en zelfs een kok aan huis worden besteld. Guido van der Meer, directeur van Catering Cadeau B.V: " door Feels Good Art toe te voegen aan onze cadeaubonnen hebben we niet alleen een smakelijk cadeau maar kunnen we ook onze maatschappelijke betrokkenheid tonen. Dat geldt ook voor iedereen die de cadeaubon weggeeft. Dat is dubbele winst en dat voelt goed."

Feels Good Art

Feels Good Art heeft geen restricties: iedere kunstenaar, zowel professioneel als hobbymatig, kan meedoen. Inmiddels staan er al meer dan 300 kunstwerken van hoofdzakelijk Limburgse kunstenaars op de website van Feels Good Art. Kunstenaars hoeven alleen foto's van hun kunstwerken te (laten) maken. Ook creatieve ateliers die bijvoorbeeld werken met verstandelijk gehandicapten kunnen kunstwerken van hun cliënten aanbieden.

Voor meer informatie: www.feels-good-relatiegeschenken.nl


---