DigiPiet leert kinderen slim internetten


Mediawijsheid-tip voor scholen: download gratis het liedje DigiTips van DigiPiet met video

AMSTERDAM, 20101117 -- Stichting Mijn Kind Online en KSK Productions maakten samen een liedje voor DigiPiet, dat vanaf vandaag gratis te downloaden is.

Het idee voor het liedje onstond tijdens een bijeenkomst over mediawijsheid in de klas, verzorgd door Mijn Kind Online voor leerkrachten van een aantal basisscholen in Enschede, in het kader van de opleiding van Kennisnet ICT-Ambassadeurs.

Deze docenten geven medialessen aan hun leerlingen en krijgen nu in deze drukke periode gelukkig een beetje hulp van DigiPiet.

DigiPiet zingt en swingt
DigiPiet is een leuke, eigenwijze en een beetje een ondeugende zwarte Piet, die voor Sinterklaas alles doet wat met computers te maken heeft. Hij twittert (www.twitter.com/digipiet), mailt, Hyvet (digi-piet.hyves.nl) enzo, en lost alle computerproblemen van Sinterklaas op. Maar hij zingt ook nog wel redelijk.

DigiTips
De titel van het liedje is 'DigiTips', want DigiPiet zingt internet-tips voor kinderen op de basisschool. Door de vrolijke, eenvoudige melodie en de begrijpelijke tekst is het liedje gemakkelijk te leren door kinderen. De eerste scholen zijn er al mee aan de slag.

Omdat zowel KSK Productions als Mijn Kind Online de tips van DigiPiet erg belangrijk vinden, en hopen dat het liedje een zo groot mogelijke verspreiding krijgt, hebben ze besloten het liedje gratis aan te bieden. Er is ook een karaoke-versie beschikbaar.

Download het gratis liedje hier: www.digipiet.es

Vernieuwende videoclip
DigiPiet heeft er zelf een vernieuwende videoclip bij gemaakt, waardoor liedje en de clip eenvoudig als lesmateriaal te gebruiken zijn: de video is gemaakt met de interactieve presentatieomgeving Prezi (www.Prezi.com).

De downloads:
www.digipiet.es
YouTube-kanaal Mijn Kind Online: www.youtube.com/mijnkindonline
YouTube-kanaal DigiPiet: www.youtube.com/mrdigipiet





Ingezonden persbericht