Gratis Sinterklaas voor armste kinderen van Nederland


Bijzonder initiatief vanuit Oude Pekela

OUDE PEKELA, 20101117 -- De gemeente Pekela kwam deze week (wederom) negatief in het nieuws. Uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) bleek dat Pekela de armste gemeente van Nederland is. De Pekelders Paulina Pinkster en Joth Winkels droegen deze kennis al veel langer, want zij zijn al twee weken druk bezig om een gratis Sinterklaasfeest voor de armste kinderen van Nederland te organiseren.

Veel Pekelders hebben inderdaad moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en kunnen hun kinderen tijdens Sinterklaas niet eens een cadeautje kopen. Die tendens is al langer gaande en het Pekelder stel begon daarom met de actie "Gratis speelgoed voor Pekela."

De afgelopen periode is huis-aan-huis speelgoed opgehaald bij de inwoners van Pekela en ook werden er donaties gedaan door bedrijven en instellingen. De actie kreeg aandacht van de plaatselijke media en wordt inmiddels door veel mensen een warm hart toegedragen.

Paulina en Joth hebben hulp gekregen van meerdere vrijwilligers, die inmiddels een dagtaak hebben aan de actie. Zo moeten cadeaus worden afgehaald en worden ingepakt. Ook moeten de presentjes worden gescheiden op leeftijd en geslacht. Dat gebeurt in de woning van de initiatiefnemers, die inmiddels "blauwe vingers" van het inpakken hebben.

De actie "Speelgoed voor Pekela" wordt geheel gesponsord en lijkt een daverend succes te worden. Inmiddels zijn honderden cadeaus verzameld en ook is een zaal geregeld, waar de armste kinderen van Nederland straks hun presentje kunnen afhalen. Dat gebeurt op 1 december in dorpshuis De Snikke in Oude Pekela. Mochten er presentjes overblijven dan worden die overgedragen aan de Voedselbank.





Ingezonden persbericht