i365, een Seagate onderneming, lanceert EVault Cloud-Connected Service Provider Programma

Revolutionair CCSP programma combineert de kennis, kracht en lokale ervaring van IT partners met de Cloud Backup en Recovery power van i365’s EVault software

SANTA CLARA, Calif.--(BUSINESS WIRE)-- 20101117 --

i365 Inc., een Seagate onderneming (NASDAQ:STX), introduceert vandaag haar EVault® Cloud-Connected Service Provider (CCSP) programma. Het EVault CCSP programma is revolutionair, omdat het de ervaring van ’s werelds grootste cloud storage solutions en backup specialist i365 combineert met de lokale kracht en kennis van IT partners, met als gezamenlijk doel een economisch attractieve lokale Cloud-Connected data backup dienst op te zetten en uit te bouwen. De lokaal opgezette data backup omgeving van de partner wordt ondersteund door de EVault software met replicatie naar de i365 cloud.

Een doorbraak op het gebied van cloud storage voor de VAR

Het EVault CCSP programma is het eerste programma, dat resellers de mogelijkheid geeft om in te spelen op de cloud storage & backup trend, zonder de tot nu toe noodzakelijke hoge investeringen in tijd, geld, kennisopbouw en bijkomend risico. Het programma maakt gebruik van de kennis en ervaring van i365 als wereldspeler in het managen van Cloud-Connected storage oplossingen. Door deze kennis met CCSP partners te delen, zal naar verwachting de introductiecurve van deze dienst voor partners aanzienlijk korter zijn dan met vergelijkbare programma’s. Dat blijkt ook uit het pilot programma: CCSP Pilot partners in de Verenigde Staten en Europa realiseerden binnen 2-4 weken al aantrekkelijke maandelijks terugkerende omzetten.

Dit revolutionaire model betekent een nieuwe stap in de samenwerking tussen Cloud Technology leveranciers en het reseller kanaal. i365 levert de technologie en ‘best practices’ voor hosted service delivery en de partner voegt zijn lokale kennis en klantrelatie toe. Samen brengen we de Cloud dichter bij de eindgebruiker. De data van de klant wordt gebackupd door de partner met replicatie naar de i365 cloud. Hierdoor hebben klanten en partners een disaster recovery plan op verschillende lokaties. De partner weet zich gewaarborgd door de EVault naam, de jarenlange ervaring op het gebied van cloud storage en de replicatie van de backup naar de i365 cloud.

“Veel Europese organisaties aarzelen gebruik te maken van de cloud, met name als het gaat om de beschikbaarheid, lokatie en beveiliging van de data. Als belangrijke IT-adviseur voor het MKB hebben VARs nu de mogelijkheid hun eigen cloud backup services aan te bieden. Hierdoor zal een versnelling plaatsvinden in de acceptatie van Cloud-Connected opslag en backup,” aldus Carla Arend, program manager, European Infrastructure Software, IDC. “Door het CCSP programma kan de reseller heel snel haar eigen backup en recovery business opbouwen. Hierbij heeft de klant altijd het vangnet van de EVault cloud, waardoor mogelijke terughoudendheid voor data opslag in de cloud wordt weggenomen.”

Het CCSP programma bestaat onder meer uit:

  • Het ter beschikking stellen van de beste online databeveiliging technologie van EVault, gebouwd voor hosted service omgevingen en geleverd als een all-in-one appliance.
  • Installatie van de appliance op lokatie bij de CCSP partner, inclusief een multi-tenant licentie waarbij men betaalt naar gelang de groei van de te backuppen data.
  • EVault’s Cloud vangnet – backups worden automatisch gerepliceerd van de CCSP lokatie naar de EVault Cloud. Zo blijven de gegevens beschermd bij lokale rampen en zijn de gegevens van klanten veilig.
  • Uitgebreide training, kennis en ‘best practices’ overdracht – op het gebied van marketing, verkoop en management van een online SaaS dienst.
  • Alle noodzakelijke support van EVault technische en commerciele staf.

De waarde van i365 kennis en EVault technologie

CCSP partners hebben de beschikking over de beste Cloud oplossing voor databeveiliging. Ze profiteren van i365’s innovatieve EVault software en de bewezen kwalitatief hoogwaardige EVault Cloud infrastructuur. i365 heeft 13 jaar ervaring met 2de generatie backup, restore en recovery oplossingen voor middelgrote tot grote ondernemingen. EVault is ontwikkeld vanuit kennis en ervaring met geoptimaliseerd datatransport over Wide Area Networks. EVault maakt daarbij standaard gebruik van zowel front- als backend deduplicatie alsmede compressie, waardoor datatransport aanzienlijk versneld wordt en de storage footprint tot een minimum beperkt. Het biedt daarbij de hoogst mogelijke security en encryptie niveaus en wordt ondersteund door een netwerk van ISO en/of SAS 70 Type II gecertificeerde datacenters.

“Implementatie van EVault CCSP was in onze organisatie heel eenvoudig; dat geldt zeker voor installatie, training en migratie”, aldus Wim Velgersdijk, Product Manager, EspritXB. “We hadden onze klanten binnen 2 of 3 dagen kunnen overzetten naar EVault als we geen rekening hadden hoeven houden met bestaande maintenance schedules van deze klanten. Het was appeltje-eitje – zeker gezien de 5 maanden die we nodig hadden voor implementatie van onze voorgaande backup oplossing.”

VARs tillen dataprotectie naar het volgende niveau

Value Added Resellers kunnen het CCSP programma ook gebruiken om aanvullende producten en diensten aan te gaan bieden, gebaseerd op hetzelfde EVault technologieplatform. i365 biedt een geintegreerde portfolio van EVault Cloud, lokale backup oplossingen bij de klant, en opslag oplossingen — en deze genereren aanvullende inkomsten voor de CCSP partner.

“Het partnerkanaal levert een aanzienlijke meerwaarde aan hun klanten, mede door hun uitgebreide lokale kennis. Zij spelen daarom een essentiele rol bij het uitrollen van Cloud diensten, maar niemand wist tot nu toe wat de beste manier is om dat te realiseren” aldus Terry Cunningham, President en General Manager bij i365. “Wij hebben een manier ontwikkeld om onze Cloud-Connected Storage Solution visie samen met het kanaal naar de markt te brengen en het zal een winnende strategie blijken te zijn.”

Het EVault CCSP programma is een all-in-one online backup en recovery appliance, op ’best practices’ gebaseerde kant en klare hard- en software oplossing die gebruik maakt van de EVault technologie. De EVault software en storage worden vergezeld van agents en plugins om de time-to-market van de partner te verkorten. De capaciteit van de appliances wordt op maat gesneden en is gebaseerd op de specifieke behoeften van de partner, maar kunnen worden uitgebouwd met zgn. expansion packs om aan de groeiende vraag naar opslagcapaciteit in de toekomst te kunnen blijven voldoen. De appliance is voorgeprogrammeerd om alle data beveiligd te kunnen repliceren naar de EVault cloud. De CCSP partner koopt deze multi-tenant appliance en betaalt een maandelijkse fee per opgeslagen gigabyte. Prijzen van de appliance starten bij €17.500 terwijl kosten per gigabyte afhankelijk zijn van de gekozen opslagcapaciteit. Om de maandelijkse operationele kosten voorspelbaar te maken en te verlagen, kan ook gekozen worden voor een prepay optie.

Het EVault CCSP programma breidt het i365 Cloud-Connected Storage Solution leveringsprogramma verder uit, met daarin EVault data beveiligingssoftware, appliances, SaaS en managed services. EVault levert wereldwijd sinds 1997 aan meer dan 30.000 middelgrote tot grote ondernemingen .

Over i365

i365, een Seagate onderneming, levert EVault on-premise, Cloud en Edge data beveiligingsoplossingen, die vaak in combinatie met Cloud-Connected hybride oplossingen worden toegepast bij middelgrote tot grote ondernemingen, om deze te helpen bij bescherming van en toegang tot bedrijfskritische data – overal en altijd. Met behulp van een uniek en geintegreerd ecosysteem van backup software, online backup diensten, managed services en geoptimaliseerde appliances, helpen we onze klanten om uitdagingen op het gebied van business continuiteit binnen heterogene omgevingen het hoofd te bieden. Onze EVault® databeveiliging, disaster recovery en overige oplossingen zijn geoptimaliseerd voor gedistribueerde omgevingen, gebouwd op een beveiligde en betrouwbare cloud infrastructuur en worden ondersteund door een hoogwaardige customer support service. Onze oplossingen worden verkocht via een betrouwbaar en gecertificeerd partnernetwerk en vormen de basis van oplossingen en diensten van vele managed services organisaties, telecom leveranciers, datacentra, applicatie leveranciers en andere professionele technologie partners. In totaal maken meer dan 30.000 organisaties gebruik van onze software en diensten. www.i365.com.

Volg i365 op Twitter via http://twitter.com/i365 en op de i365 blog: http://blogs.i365.com/.

Copyright 2010 i365 Inc. All rights reserved. Printed in USA. Seagate, Seagate Technology and the Wave logo are registered trademarks of Seagate Technology LLC in the United States and/or other countries. i365 and EVault are registered trademarks of i365 Inc. in the United States and/or other countries. All other trademarks or registered trademarks are the property of their respective owners.

CONTACT:
i365
Karin van der Velden, 020 65 56 474
karin.vandervelden@i365.com

Ticker_symbol NASDAQ:STX