1e paal Unielocatie Zuiderpark een feit


ROTTERDAM, 20101117 -- Op vrijdag 19 november slaan 2 leerlingen, in aanwezigheid van wethouder Hamit Karakus (ruimtelijke ordening, wonen en vastgoed) de eerste paal van de gezamenlijke nieuwbouwlocatie van vmbo Zuiderpark en mbo Zadkine Zuid aan de Montessoriweg in Rotterdam Zuid.

Met dit feestelijke moment gaat de nieuwbouw van de z.g. Unielocatie formeel van start. De nieuwbouw geeft een ruime mogelijkheid om de onderwijsprogramma's van de leerlingen van Zuiderpark, die instromen op mbo-opleidingen van Zadkine een doorlopende leerlijn aan te bieden. Dit moet leiden tot vermindering van vroegtijdig schoolverlaten en het realiseren van een groter aantal leerlingen dat doorstroomt naar het hoger onderwijs.
LMC Voortgezet onderwijs, Zadkine Zuid, Woningcorporatie Vestia en de gebiedsontwikkeling het Hart van Zuid zijn verheugd hiermee een concrete stap te zetten in het faciliteren van het verbeteren van het opleidingsniveau in deze wijk.
Eén van de doelen in het Pact op Zuid, het gemeenschappelijke investeringsprogramma van gemeente en corporaties, is het opleidingsniveau in deze regio te verbeteren en kinderen maximale ontplooiingskansen te bieden. Deze nieuwbouw, die ontwikkeld wordt door woningcorporatie Vestia, maakt onderdeel uit van de integrale gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.
Naar verwachting zal de nieuwbouw bij de start van het nieuwe schooljaar in 2012 in gebruik worden genomen.





Ingezonden persbericht