Quintiles en Kadrige gaan samenwerken aan verbetering op de markt brengen farmaceutische merken

Marktleiders integreren expertise en e-oplossingen in Europa en de V.S.

RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C. & PARIS--(BUSINESS WIRE)-- 20101117 --

Quintiles, het meest vooraanstaande biofarmaceutische dienstenbedrijf in de wereld en Kadrige, marktleider in e-detailing en multichannelverkoopoplossingen voor de farmaceutische en de gezondheidszorgindustrie hebben vandaag een wereldwijde alliantie bekendgemaakt die innovatieve modellen voor artsenbezoek realiseert om biotech- en farmaceutische bedrijven te helpen hun productiviteit te verhogen, complexiteit te overwinnen en de waarde ervan voor hun therapieën efficiënter te laten zien.

Door een co-promotie-overeenkomst voor Europa en de Verenigde Staten zullen Quintiles en Kadrige biotech- en farmaklanten in staat stellen een van hun hoogste vaste kostenposten te verlagen door van een traditioneel model van artsenbezoeken over te gaan naar een “hybride” model dat face-to-face artsengesprekken combineert met live e-detailingbezoeken op afstand, via telefoon en internet. De co-promotie-overeenkomst stelt Quintiles en Kadrige ook in staat internet-callcenters te ontwikkelen die het artsenbezoekers mogelijk maken beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg op een fulltimebasis te trainen of te bezoeken.

Deze alliantie is de eerste in zijn soort in de branche. Het gezamenlijke aanbod van Kadrige and Quintiles verschaft het volledige continuüm van diensten en oplossingen dat nodig is om zich probleemloos te ontwikkelen van een verouderd naar een nieuw promotiemodel, gebaseerd op de slimme mix van meerdere communicatiekanalen, dat het biotech- of farmabedrijf kostenverlagingen, toename van de verkoopimpact en een veel grotere flexibiliteit brengt om op marktontwikkelingen te reageren.

“Met Kadrige kunnen we de levenscyclusinvoering van een merk radicaal veranderen door artsenbezoeken in overeenstemming met de levenscyclusbehoefte aan te passen”, aldus Michael Ackermann, Senior Vice President of Commercialization voor Quintiles. “We zetten ons in om onze klanten de nieuwe gezondheidszorgte laten slagen, en dit innovatieve hybride callcenter en de multichannelmodellen zijn de transformerende oplossingen die onze klanten nodig hebben.”

“Terwijl veel bedrijven een hybride benadering onderzoeken, biedt onze overeenkomst met Quintiles een echte oplossing die klanten tijd en kosten bespaart door de juiste boodschap op het juiste moment te leveren aan de juiste doelgroep via het juiste kanaal”, aldus Olivier Cadou oprichter en voorzitter van Kadrige. “Deze overeenkomst breidt onze vertegenwoordiging in de Verenigde Staten en Europa uit door toegang tot het grootste biotech- en farmaverkoopteam ter wereld.”

Over Quintiles

Quintiles is het enige volledig geïntegreerde biofarmaceutische dienstenbedrijf dat wereldwijd klinische, commerciële, advies- en kapitaaloplossingen biedt. Het netwerk van Quintiles dat bestaat uit meer dan 20.000 betrokken professionals in 60 landen, werkt met een niet aflatende inzet voor patiënten, veiligheid en ethiek. Quintiles helpt biofarmaceutische bedrijven bij het omzeilen van risico's en het benutten van kansen in een omgeving waarin verandering een constante is. Kijk voor meer informatie op www.quintiles.com.

Over Kadrige

Kadrige is de Europese leider voor oplossingen op het gebied van SaaS (Software-as-a-Service) e-detailing en e-conferencing. Hun diepgaande inzicht in de complexe eisen van professionals in de farmaceutische industrie heeft de ontwikkeling mogelijk gemaakt van een reeks uitstekend presterende en innovatieve oplossingen en diensten. Kadrige levert softwareoplossingen, bestemd voor artsenbezoekers en een doorlopend ondersteuningprogramma, dat een soepele overgang mogelijk maakt van een klassiek artsenbezoekmodel naar een “hybride” model met een veel hoger rendement. Met dit hybride model kunnen artsenbezoekers op slimme wijze face-to-face promoties van hun producten onder de aandacht brengen van beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg en live e-detailing bezoeken op afstand brengen door het combineren van telefoon en internet. Kadrige is opgericht in 2002 en heeft bijna 60 werknemers en verscheidene klanten in 15 landen die behoren tot de top 20 van farmaceutische bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.kadrige.com.

Forward-looking statements

Dit persbericht bevat “forward-looking statements,” gebaseerd op huidige verwachtingen van toekomstige gebeurtenissen. Als daaraan ten grondslag liggende aannames onnauwkeurig blijken of onbekende risico’s of onzekerheden aan het licht komen, kunnen daadwerkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van verwachtingen en projecties. Tot de risico’s en onzekerheden behoren onder meer algemene branchecondities; technologische vooruitgang en patenten verkregen door concurrenten, uitdagingen inherent aan de onderzoek- en ontwikkeling- en de registratieprocessen; uitdagingen gerelateerd aan het op de markt brengen van producten, zoals de onvoorspelbaarheid van marktaanvaarding voor nieuwe producten, inconsistentie van behandelingsresultaten onder patiënten; de kans op productfalen; mogelijke productieproblemen; overheidswet- en regelgeving die van invloed is op activiteiten in binnen- en buitenland en het voortdurend succes van de samenwerking. De partijen achten zich uitdrukkelijk niet verplicht tot het hebben van enige intentie of verplichting om deze forward-looking statements te updaten, behalve als die door de wet wordt geëist.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Quintiles Media Relations
Mari Mansfield, 919-998-2639, mari.mansfield@quintiles.com
of
Quintiles Investor Relations
Greg Connors, 919-998-2000, invest@quintiles.com
of
Kadrige Media Relations

Gill Borniche, +33 1 55 04 89 20, gborniche@kadrige.com