Ingezonden persbericht



CNV Vakmensen

12 november 2010, Utrecht

-----

CNV Vakmensen teleurgesteld over eindbod Goldewijk

Bestuurder Gerard van Dijk van CNV Vakmensen is teleurgesteld over het overleg dat hij vandaag voerde met de directie van Goldewijk. Afgelopen woensdag opverlegde bij met de leden van de bond over een eindbod van de directie. Het overleg van vandaag bood helaas onvoldoende openingen om een sociaal plan te kunnen afspreken. Acties dreigen nu.

Door de reorganisatie bij bouwbedrijf Goldewijk verliezen 35 van de 325 werknemers hun baan. Het eindbod van de directie houdt in een aanvulling op een lager salaris of de WW. Overleg met de leden van CNV Vakmensen afgelopen woensdag leverde op, dat zij minimaal toepassing van de normale kantonrechtersformule eisen.

Bestuurder Gerard Van Dijk overlegt woensdag 17 november opnieuw met de leden. Hij adviseert de leden om niet in te stemmen met het eindbod van de directie. 'Dit betekent, dat die vergadering kan leiden tot een zogeheten driekwart-vergadering ter voorbereiding op mogelijke acties', aldus Van Dijk.

Goldewijk heeft een hoofdkantoor in Doetinchem. De banen verdwijnen bij vestigingen in Doetinchem, Almere en Alphen aan de Rijn.



Ingezonden persbericht