Unie van Waterschappen

Agenda

Klimaatcongres 2010

Plaats : De Fabrique, Utrecht

Datum : 17-11-2010
Tijd : 09:00 - 17:00

Het thema dit jaar is "Lokale samenwerking". Een aantal deelsessies wordt mede verzorgd door de waterschappen, zoals 'De Energiefabriek', 'Waterschappen zoeken partners in lokaal klimaatbeleid', en 'Adaptatie en Mitigatie bij gebiedsontwikkeling'. Ook is er een bestuurlijke sessie over de belangrijke topics in het klimaatbeleid 2011-2014.

Klimaatacademie en Kennismarkt

Tijdens het congres kunnen deelnemers een masterclass volgen bij de zogenoemde Klimaatacademie. De sprekers van de academie zijn onder andere Jan Terlouw, Thomas Rau en Helga van Leur. Er is ook een Kennismarkt met vele bedrijven en organisaties die actief zijn in de klimaatsector.

Genodigden

Genodigden zijn bestuurders, ambtenaren van ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen; samenwerkingsverbanden zoals de VNG en het IPO; en maatschappelijke organisaties of bedrijven die samen met overheden aan klimaatdoelstellingen en duurzaamheid werken. Daarnaast nemen bedrijven en NGO's deel.

Grote opkomst en actieve inbreng

We hopen op een grote opkomst en actieve inbreng in het programma vanuit de waterschappen. De Unie van Waterschappen wordt op het Klimaatcongres vertegenwoordigd door Unievoorzitter Peter Glas.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Klimaatcongres of mailen naar info@klimaatcongres2010.nl.