Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Voetbal Experience winnaar

De winnaar van de Toeristische Ontmoetingsdag is de Voetbal Experience in Middelburg. De voorzitter van de jury, dhr. D.J. Verstand, en de gedeputeerde Recreatie en Toerisme, dhr. M. Wiersma, reikten de prijs van â¬5.000,- en een kunstwerk van Zeeuwse bodem uit aan de winnaar, Sven van Rijswijk.

Uit het juryrapport:
Voetbal Experience is een thema-attractie over voetbal, uniek in zijn soort, waarbij alle facetten van voetbal aan bod komen en daardoor geschikt is voor vele doelgroepen. In Voetbal Experience (gerealiseerd in april 2010) speelt, kijkt, hoort, ruikt en voelt de bezoeker voetbal. Door de variatie in verhalen, sferen en beleving (maar liefst 21 onderwerpen) is een bezoek zeer de moeite waard. De Voetbal Experience onderscheidt zich vooral in de manier waarop zij inspeelt op de groeiende behoefte naar beleving en heeft door dit nieuwe concept een hoog innovatief karakter voor Zeeland. Tevens noemt de jury de constante vernieuwing van het aanbod een sterk punt van dit belevingsmuseum. Het erbij betrekken van het Duitse voetbal voor de Duitse toerist en het vermogen om in te spelen op de actualiteit wordt als positief gezien. Het project heeft volgens de jury een duidelijke economische meerwaarde voor Zeeland. Deze meerwaarde hangt vooral samen met de potentie om nieuwe doelgroepen (zowel in de dag- als ook in de verblijfsrecreatie) naar Zeeland te halen, gedurende een langer seizoen. Dit is gunstig voor de bestedingen en het verblijf in de regio.
De jury wenste de winnaar zeer veel succes bij de verdere ontwikkeling en het continue up-to-date houden van deze attractie. Ook de andere vijf genomineerde projecten werden succes gewenst.