Socialistische Partij Rotterdam

SP Rotterdam: Volkstuinders tussen hamer en aambeeld

17-11-2010 * De SP-gemeenteraadsfractie deelt de zorgen van de Rotterdamse Bond van Volkstuinders over de forse prijsstijging van de huur van de volkstuincomplexen. Deze verhoging is bedoeld voor het achterstallig onderhoud van volkstuincomplexen in Rotterdam. Vandaag vroeg de SP hier aandacht voor in de commissie die over recreatie gaat. Binnenkort wordt het besproken in de gemeenteraad.

Rotterdamse volkstuinders moeten nu financieel opdraaien voor het wanbeheer door de diensten van de gemeente Rotterdam. Omdat er geen of slecht onderhoud is gepleegd door de dienst Sport en Recreatie wordt er nu verhoging van de huur van de volkstuincomplexen verwacht. Het OBR, de eigenaar van de grond, legt die verhoging op aan de deelgemeente. De volkstuinders dreigen met deze prijsstijging te worden vermalen tussen de hamer en het aambeeld van deelgemeente en de Rotterdamse diensten Sport en Recreatie en het OBR. De verhoging zou neer komen op meer dan honderd euro.

SP-raadslid Josine Strörmann:''Veel volkstuinders hebben uit armoede vaak zelf al veel opgeknapt omdat de opknapbeurt door deelgemeente op zich liet wachten. Het kan toch niet zo zijn dat deze mensen, die vaak leven van een AOW-tje, hier voor op gaan draaien.''