Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - NEST
Den Haag, 4-11-2010

Melle Smets
Joost Conijn
Lezing, 17 november 2010, 20.00 uur

Joost Conijn zoekt de grens op tussen mens en techniek. Hij plaatste een poort in de woestijn die automatisch opent als je er met een auto op afrijdt, bouwde zelf een vliegtuig, stortte er mee neer in Afrika en tufte door Rusland met een auto die op hout loopt.

Melle Smets onderzoekt de relatie tussen de mens en het land. Hij bekijkt het landschap en de openbare ruimte aan de hand van hoe het zich visueel aandient en niet aan de hand van haar functie. Op die manier onderzoekt hij snelwegen, vinexwijken en vliegvelden. Zijn recente project Snelwegsafari bood een ontdekkingstocht langs het schaamgroen van de A20 naar de botsingen van ontwerp en realiteit.

Melle Smets en Joost Conijn gaan in in het kader van het project Tracks, Traces and Transformations in gesprek met Alexander Mayhew, auteur van het essay Professional Tourism dat speciaal voor de bijbehorende publicatie is gemaakt.

Tracks, Traces and Transformations
Tentoonstelling, 9 oktober tot en met 21 november 2010

Tot en met 21 november 2010 is bij Nest de tentoonstelling Tracks, Traces and Transformations te zien. Een project dat draait om kunst, direct verbonden aan het afleggen van afstand. Constant veranderende perspectieven worden door de kunstenaars omgezet in verzamelingen en narratieven, teruggebracht tot een enkele zin of samen gesmolten tot één enkel beeld.

­ Einde bericht ­