Persbericht

UNIT4 en KNVB organiseren congres voor bestuurders van amateurvoetbalverenigingen ~ Inspelen op ontwikkelingen voor amateurclubs centraal tijdens eerste KNVB Bestuurderscongres ~

Sliedrecht, 4 november 2010 - UNIT4 en de KNVB organiseren samen een congres voor bestuurders van amateurvoetbalverenigingen. Het thema van dit KNVB Bestuurderscongres op 17 november in de Heineken Music Hall in Amsterdam, is 'Inspelen op ontwikkelingen'. De KNVB laat verenigingen kennismaken met het KNVB Beleidsplan Samen Scoren, een voetbalbrede visie op de periode 2009-2014. Samen met verenigingen wil de KNVB inspelen op actuele ontwikkelingen. UNIT4 maakt dit jaarlijks terugkerende congres mede mogelijk.

De bedrijfsleverancier is de komende vier jaar Official Partner van de KNVB. Behalve relatiemarketing en branding rondom en tijdens wedstrijden van Oranje, zet UNIT4 ICT-expertise in om de informatievoorziening tussen amateurverenigingen en de KNVB te verbeteren. Het KNVB Bestuurderscongres vormt hiervan het startpunt. Alle bestuursleden van veldvoetbalverenigingen en top- en eredivisieclubs zaalvoetbal zijn uitgenodigd.

Er zijn presentaties over beleidsthema's verzorgd door de KNVB en diverse gastsprekers. Daarnaast is er een informatiemarkt met stands over producten en diensten van de KNVB voor verenigingen, zoals 45+ voetbal, meisjes- en vrouwenvoetbal, G-voetbal, KNVB Beach Soccer en ondersteuning van clubbesturen. Na afloop is er gelegenheid om de oefeninterland Nederland - Turkije bij te wonen in de Amsterdam Arena.

Uit onderzoek van UNIT4 blijkt dat relatief veel klanten als bestuurder actief zijn bij een sportvereniging (14% tegenover 3,4% gemiddeld in Nederland). De meeste respondenten (80%) zijn als bestuurder actief bij een voetbalvereniging. UNIT4 heeft er voor gekozen om bij de sponsoring van de KNVB zich te richten op de ruim 3300 Nederlandse voetbalverenigingen; niet alleen door het vergroten van de naamsbekendheid maar juist door het verstrekken van expertise op het gebied van informatievoorziening.

Jeroen Philippi, Marketing Manager UNIT4 Benelux: "We zijn trots dat we samen met de KNVB jaarlijks het KNVB Bestuurderscongres organiseren. Op deze wijze leveren wij ook echt een bijdrage aan de verbetering van de informatievoorziening tussen de KNVB en amateurverenigingen. De verenigingen worden geholpen om succesvol in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen. Dit evenement past daarom perfect bij onze visie dat je altijd klaar moet zijn voor een verandering en de kansen die ze biedt. Ook belangrijk voor ons is dat we zowel strategische als tactische meerwaarde kunnen bieden voor de ontwikkeling van de breedtesport. Behalve het KNVB Bestuurderscongres kijken we samen met de KNVB naar zichtbare verbetering van bestaande KNVB-informatiesystemen die amateurverenigingen gebruiken."

Het Bestuurderscongres begint om 13.15 uur. Meer informatie en het programma zijn hier te vinden.