Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zwolle, 9 november 2010

Lector Morele Vorming GH Zwolle
geeft lezing over deugdzaameheid

Oubollig, braaf en burgerlijk zijn woorden die al snel vallen wanneer je het over 'deugdzaamheid' hebt. Toch staan deugden voor voortreffelijke eigenschappen. Maar hoe maak je je deugden eigen? En waaruit bestaan deugden precies? Op die vragen gaat dr. Pieter Vos in tijdens een vrij toegankelijke lezing op woensdag 17 november in de Zwolse Jeruzalemkerk. Aanvang 15.00 uur. Pieter Vos is lector Morele Vorming aan de Gereformeerde Hogeschool.

Deugden zijn nastrevenswaardige houdingen of eigenschappen van een persoon. Ze maken iemand tot een moedig, rechtvaardig, geduldig, liefdevol, verstandig, respectvol of tolerant mens. Er zijn tal van deugden, die verschillende functies hebben. In zijn lezing licht de lector dit verder toe.

Doe me een deugd
Samen met drs. Wilma van der Jagt, docent aan de pabo van de Gereformeerde Hogeschool (GH) schreef Vos dit jaar 'Doe me een deugd - Praktijkboek morele vorming voor de basisschool'. Onlangs verscheen van beide auteurs, in samenwerking met Gerrit van der Meulen, ook het boek 'Dat doet deugd - Praktijkboek morele vorming voor het voortgezet onderwijs'. Beide boeken werden op de markt gebracht door Boekencentrum.

Studium Generale
De lezing van 17 november is onderdeel van het Studium Generale van de GH: een hogeschoolbreed programma met als thema 'Christus navolgen'. Ook ForumC -een platform voor geloof, wetenschap en samenleving- is bij de organisatie betrokken. Als vervolg op de lezing presenteren het Lectoraat Morele Vorming van de GH en ForumC samen het boek 'Jong - Mores en sores van jongeren van nu', dat geschreven is Pieter Vos, Jos de Kock e.a.

Kijk voor meer informatie en het programma van de bijeenkomst op www.gh.nl.

EINDE PERSBERICHT