Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Cultuureducatiedag 2010: Locatie als inspiratie (persbericht 055, 2010)

Op woensdagmiddag 17 november 2010 vindt voor de zesde keer de cultuureducatiemiddag voor scholen voor primair onderwijs plaats in de Koepelkerk in Sappemeer en start om 13.15 uur. Deze dag heeft als titel Locatie als inspiratie.

De cultuureducatiedag 2010 is bestemd voor cultuurcoördinatoren en leerkrachten uit de onder-, midden- en bovenbouw van het primair onderwijs
Dit jaar is er gekozen voor een andere opzet dan voorgaande jaren. De scholen gaan elkaar vertellen over hun eigen projecten in de vorm van een zogenaamde âpitchâ (korte presentatie).
Het project waarover de presentatie wordt gehouden is gebaseerd op een inspirerende locatie.
In 3 rondes komen steeds 5 of 6 scholen aan bod voor een pitch / presentatie.
Verschillende instellingen uit de culturele omgeving zullen ook een korte presentatie houden, bijvoorbeeld de Historische Scheepswerf (over stand van zaken rondom de restauratie) en het Veenkoloniaal Museum (over een lesprogramma rond het varende monument âFamilietrouwâ). Erwin de Vries zal de dag zingend afsluiten!Â

De cultuureducatiedag is dit jaar tot stand gebracht door de leerkrachten uit het primair onderwijs samen met KunstStation C, Kunstencentrum Het Kielzog, de bibliotheek Hoogezand-Sappemeer en de gemeente.