Ingezonden persbericht


***Persbericht***

Apeldoorn, 15 november 2010

Act Positive tourt langs middelbare scholen

In aanloop naar 1 december 2010 'WereldAidsdag', trekt de Act Positive-campagne vanaf woensdag 17 november met een scholentour door het land. Gedurende twee weken rijdt een Amerikaanse schoolbus langs christelijke middelbare scholen om jongeren bewust te maken van de Aidsproblematiek in ontwikkelingslanden. We confronteren ze met hun eigen (voor)oordelen en we geven ze de mogelijkheid om in actie te komen.

De scholen die worden bezocht staan onder meer in Middelharnis, Capelle a/d IJssel, Meppel, Kampen, Monnickendam, Utrecht, Zuidhorn en Barneveld. Het programma bestaat uit sprekers, workshops, films en een Lagerhuisdebat. Leerlingen kunnen de schoolbus bezoeken om filmpjes te kijken, hun handtekening te zetten tegen Aids, na te praten over dit onderwerp en nog veel meer. In totaal worden op deze manier meer dan 2.500 jongeren direct bereikt.

Frances Faramenga
Op alle scholen vertelt Frances Faramenga haar verhaal. Frances is mooi, jong, getalenteerd en ze leeft elke dag met Aids. Een jonge vrouw die weigert slachtoffer te zijn, ondanks dat ze haar beide ouders en haar verloofde kwijtraakte aan de dood en ondanks haar eigen HIV-besmetting. Zij komt uit Zimbabwe, één van de zwaarst getroffen landen als het gaat om HIV/Aids epidemie en komt zondag 19 november aan in Nederland. Tijdens de scholentour vertelt Frances haar persoonlijke verhaal over Aids.

Voor meer informatie over Act Positive of over de scholentour kijk op www.actpositive.nl

Einde persbericht

Bewustwordingscampagne
Act Positive is een bewustwordingscampage onder Europese jongeren over de HIV/Aids-problematiek in ontwikkelingslanden. Deze campagne wordt uitgevoerd door de christelijke ontwikkelingshulpoganisaties Woord en Daad, Tear, ZOA-Vluchtelingenzorg, het Duitse Kindernothilfe en HIV/Aids-bewustwordingsorganisatie ACET uit Slowakije. De campagne wordt ondersteund door de Europese Unie.