Gemeente Alkmaar


Alkmaar wordt in nieuwe sfeerverlichting gehuld

Woensdag 17 november wordt in de binnenstad de nieuwe sfeerverlichting ontstoken door wethouder Rian van Dam en Jelle Groeneveld Voorzitter van de winkeliers vereniging. De sfeerverlichting is de eerste investering uit het ondernemingsfonds om de stad nóg aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

Wethouder Rian van Dam: "We weten dat vanaf 2004 het aantal bezoekers aan Alkmaar uit de rest van Nederland met 12% is gestegen. Sinds kort weten we dat ook het aantal buitenlandse toeristen flink toeneemt. In 2009 waren er 12% meer toeristen dan in 2005. Complimenten voor de centrumondernemers die net als de gemeente die lijn willen voortzetten. Hun Ondernemingsfonds is daarbij een belangrijk instrument."

Aanlokkelijk maken van Alkmaar

De ontsteking van de sfeerverlichting is tevens een mooi moment om te vieren dat er een nieuw convenant voor de periode van 2010 t/m maart 2014 zal worden getekend door gemeente Alkmaar en de ondernemers uit het stadscentrum. Een belangrijk speerpunt in het convenant is dat de partners zich sterk maken om Alkmaar nog aanlokkelijker te maken voor bezoekers van binnen en buiten de regio Alkmaar. Dat gebeurt door Alkmaar bereikbaar te houden, goede parkeervoorzieningen te bieden en Alkmaar als winkelstad aantrekkelijk te houden. Na zes uur geldt in veel garages een tarief van slechts 2 euro voor de hele avond.

Vele activiteiten

Naast sfeerverlichting valt te denken aan het bijdragen en het organiseren van activiteiten. Een paar voorbeelden zijn: het evenement 'Pepernotencode' rond Sinterklaas, Swinging Night rond Hemelvaart, Alkmaar Mode week medio april, Kaeskoppenstad medio juni, 8 oktober week met Jazzfestival, Taptoe en afsluiting met optocht, Alkmaar wintertuin november/ december.

Jelle Groenveld: "Met de komst van het Ondernemingsfonds zien we weer heel wat gebeuren in de binnenstad. De betrokkenheid onder de ondernemers krijgt weer nieuw leven. Het zal nog wel even duren voor dat iedereen hiervan is overtuigd, maar het wij gevoel van samen sterk groeit."

Ondernemingsfonds

Het ondernemingsfonds is begin 2010 opgericht voor en door ondernemers uit de binnenstad en de bedrijventerreinen Beverkoog en Overdie. Het is een vooruitstrevend project waarbij ondernemers zelf bijdragen aan het ondernemingsklimaat door middel van activiteiten en projecten die gefinancierd worden vanuit het fonds. De feestverlichting is één van deze projecten.

U bent van harte welkom om bij het aansteken van de sfeerverlichting aanwezig te zijn. Het vindt plaats op woensdag 17 november om 18.15 uur in het Gulden Vlies.




Gemeente Alkmaar