Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Gorinchem, 17 november 2010

Eerste exemplaar Arbowaaier Straatmakers voor Stichting van de Arbeid

Tijdens de InfraRelatiedagen in de Evenementenhal in Gorinchem is dinsdag jl. het eerste exemplaar van de Arbowaaier Straatmakers uitgereikt. Hans Krombeen van FNV Bouw & Infra en lid van de werkgroep, die verantwoordelijk is voor de totstandkoming van de Arbowaaier Straatmakers, overhandigde de compacte waaier aan Jaap Hooiveld, projectleider arbocatalogi Stichting van de Arbeid.

De Arbowaaier Straatmakers is een gezamenlijke uitgave van de Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland (OBN), CNV Vakmensen en FNV Bouw en Infra. Deze Arbowaaier speelt in op maatregelen en tips rondom de gezondheid en veiligheid van straatmakers en oppermannen bestratingen. Het is een praktische en handzame vertaalslag van de Arbocatalogus Bestratingen. Dankzij het compacte formaat past de Arbowaaier Straatmakers in de broekzak of het dashboardkastje van de auto. De bedoeling van de Arbowaaier is namelijk dat het op de werkplaats te gebruiken is.

In de Arbowaaier worden de risico's genoemd die de beroepen van straatmaker en opperman bestratingen met zich meebrengen. Dat gebeurt aan de hand van waaierkaarten, die aan beide zijden zijn bedrukt. Op elke kaart worden de risico's in bepaalde situaties in beeld gebracht en worden maatregelen en acties genoemd die helpen om deze risico's te beperken. De gezondheid van de straatmaker krijgt de afgelopen jaren veel aandacht. De Arbowaaier is één van de middelen die de branche inzet om de gezondheid van de straatmaker te beschermen en vroegtijdige uitval te voorkomen.



EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht