Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Harry van Dorenmalen nieuwe voorzitter ICT~Office

Woerden, 17 november 2010

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van ICT~Office is Harry van Dorenmalen, algemeen directeur IBM Nederland, gekozen tot voorzitter. Van Dorenmalen is de opvolger van Henk Broeders, die de brancheorganisatie dertien jaar heeft geleid.

Harry van Dorenmalen is bestuurslid van ICT~Office sinds juli 2005. Zijn verkiezing vindt plaats op voordracht van het bestuur van de brancheorganisatie. Martin Trampe, managing director Canon Nederland, is gekozen tot vice-voorzitter. Beiden zijn in functie voor een periode van twee jaar. De nieuwe voorzitter vormt met de vertrekkend voorzitter en vice-voorzitter een driemanschap. Hiermee is de continuïteit gewaarborgd.

"Uitdagingen waar ons land de komende jaren voor staat op gebieden als gezondheidszorg, mobiliteit en klimaatverandering kunnen met behulp van ICT worden aangepakt en zelfs opgelost. Als nieuwe voorzitter zal ik het goede werk van Henk Broeders op dit gebied voortzetten, zodat de ICT-sector ook de komende jaren een prominente rol speelt in het dienen van de nationale agenda", aldus Van Dorenmalen.

Henk Broeders blijft als vertrekkend voorzitter deel uitmaken van het bestuur van ICT~Office. Broeders heeft intern zijn vertrek als voorzitter geruime tijd geleden aangekondigd. "Na 13 jaar is de tijd meer dan rijp voor een nieuwe voorzitter. Gezien de belangen die gemoeid waren met het World Congress on IT leek het mij wijs dat traject nog als voorzitter af te ronden. De uitgangssituatie voor de ICT-sector is zeer kansrijk. Harry van Dorenmalen is de juiste man om de volgende stap te zetten."

Het laatste officiële optreden van Henk Broeders als voorzitter is als gastheer van het Nationale ICT~Gala op 14 december, waarna Harry van Dorenmalen de functie van voorzitter zal overnemen.

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die ¤ 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

Noot aan de redactie (