Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Diefstal lood bij school                     |

Looddieven hebben bij twee scholen in Doetinchem geprobeerd hun slag te slaan. Bij de school aan de Kalslaan is dit gelukt. Bij de andere school aan de Boddes Hossang-straat zijn zij mogelijk overlopen en op de vlucht geslagen. Het lood bleef achter.


De politie stelt een onderzoek in naar beide feiten, die dinsdag 16 november bij de politie werden gemeld. Bij de school aan de Boddes Hossangstraat was het lood wel van het dak gerukt, maar bleef achter. Misschien zijn de dieven door een getuige gestoord. Wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden en hoeveel lood er is weggenomen, is nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen wordt verzocht te bellen met 0900 - 8844.


2010168440

|     |Doetinchem - Meisje gewond bij aanrijding met bestelbus   |

Een 12-jarig meisje uit Wehl raakte dinsdag 16 november op de rotonde van de Energieweg in Doetinchem gewond bij een aanrijding met een bestelbus. De fietsster is met een beenbreuk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen om 15:45 uur de melding van het ongeval. Uit een eerste onderzoek blijkt, dat een 46-jarige automobilist uit Doesburg over de rotonde reed, waarbij passerende fietsers voorrang hebben. Hierbij zou hij, mede door de laagstaande zon, de van links komende fietsster over het hoofd hebben gezien. Hij kon niet meer op tijd remmen met een aanrijding als gevolg.


2010168443

|     |Aalten - Aanrijding tussen fietsster en auto              |

Een 57-jarige vrouw uit Aalten kwam dinsdag 16 november op haar fiets op de kruising van de Bocholtsestraat met de Wikkerinkweg in Aalten in aanrijding met een 44-jarige automobilist uit Dinxperlo.


De hulpdiensten kregen omstreeks 17:30 uur de melding van het ongeval. Uit eerste onderzoek blijkt dat de vrouw zonder uit te kijken vanaf het fietspad van de Bocholtsestraat de rijban van de Wikkerinkweg overstak. Hierbij zag zij de voor haar van links komende personenauto over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De fietsster is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


2010168471


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --