Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 november 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Twee fietsendieven aangehouden

Oldenzaal

Dinsdag 16 november zijn in Oldenzaal twee jongens aangehouden voor diefstal van een fiets. Beide jongens zijn voor onderzoek in verzekering gesteld.

Omstreeks 14.45 uur zag een surveillerende agent op het Stationsplein in Oldenzaal twee jongens langs de fietsenstallingen lopen. De jongens hadden opvallend veel aandacht voor de fietsen in de fietsenstallingen. Op een gegeven moment bukte één van de jongens bij een fiets, verrichte wat handelingen en vervolgens fietste de jongen de fietsenstalling uit, de andere jongen zat achterop de fiets. Beide jongens werden op heterdaad aangehouden op verdenking van het stelen van de fiets. De jongens, twee Hengeloërs van 16 en 19 jaar oud, zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De ouders van de 16-jarige jongen zijn in kennis gesteld. (2010103468)

Geen drugs gevonden op scholen Rijssen-Holten / Hellendoorn
In het kader van de actieweek in cluster West heeft de politie dinsdag 16 november drugscontroles uitgevoerd op drie middelbare scholen in de gemeente Rijssen-Holten en Hellendoorn. In samenwerking met de middelbare scholen heeft de politie gezocht naar drugs in de kluisjes van leerlingen. Bij het zoeken is gebruik gemaakt van een drugshond. In één kluisje is een vergruizer gevonden. Een vergruizer kan worden gebruikt voor het fijnmalen van drugs, maar het in het bezit hebben van een vergruizer is niet strafbaar. Met de leerling worden wel afspraken gemaakt voor hulpverlening. Er zijn in de scholen geen verdovende middelen aangetroffen.

Met de zoekactie willen de scholen en de politie laten zien dat jeugd, drugs en school niet samengaan. De school moet een veilige plek zijn voor leerlingen. Van de zoekactie moet ook een preventieve werking uitgaan. (2010103403)

Actieweek
De politie in cluster West (Rijssen-Holten / Hellendoorn / Wierden) houdt van 15 tot en met 20 november een actieweek. Op basis van signalen van inwoners van de gemeenten worden de controles gehouden. De actieweek moet bijdragen aan het verhogen van de veiligheid in cluster West.