Hobbybeurs KreaDoe 2010 bewijst populariteit

Publicatiedatum: 17-11-2010

Creatief bezig zijn is 'in' bij jong en oud. Dat was te merken aan de gezellige drukte op de jaarlijkse hobbybeurs KreaDoe van woensdag 10 tot en met zondag 14 november in de Jaarbeurs Utrecht. Het aantal workshops en demonstraties was groter dan ooit. Bezoekers werden getrakteerd op vele nieuwe hobbyideeën en -materialen. Scrappen blijft onverminderd populair, breien is weer hip en piepschuimletters werden massaal verkocht.

Project manager Carinha Uytterhoeven van VNU Exhibitions: "KreaDoe is er zeker niet alleen voor de doorgewinterde creatieve hobbyist. Het brede en gevarieerde aanbod in combinatie met de vele laagdrempelige workshops zijn voor een heel breed publiek interessant. Gezellig en inspirerend, dat is KreaDoe! " Dat wordt onderschreven door bezoekers, zowel nieuwkomers als jaarlijkse terugkerende hobbyisten.

Groei
KreaDoe trok maar liefst 15% meer bezoekers dan in 2009: in totaal bezochten 37.220 creatieve hobbyisten de beurs voor de laatste trends, technieken en materialen op het gebied van o.a. huis- en tuindecoratie, zelfmaakmode, scrappen, koken & bakken en breien. Uytterhoeven: "Hopelijk is de toename van het aantal bezoekers aan KreaDoe een goede indicatie voor de groei van de hobbybranche in de komende periode."

Bezoekers en deelnemers waren uitermate positief in hun beoordeling van KreaDoe 2010. Het breien met 'zpagetti' van Hoooked lijkt een nieuwe rage te worden. Ook het decoreren van piepschuimletters kon rekenen op buitengewone belangstelling. Onder de exposanten bevonden zich voor het eerst ook enkele internationale deelnemers, zoals Raoul Rosgar uit Columbia. Hij demonstreerde speciale taartrollers, waarmee je uit fondant of marsepein een figuur kunt rollen. Naast Columbia waren o.a. ook Engeland en Zweden vertegenwoordigd.

Veel actie
Bezoekers hadden dagelijks de keus uit tientallen verschillende workshops en demonstraties. Daarnaast vonden tijdens de beurs diverse boekpresentaties plaats en werd op de ochtend van de eerste beursdag een wereldrecordpoging scrappen gedaan. Helaas zorgden logistieke problemen van het treinverkeer voor een tekort aan deelnemers aan de 'Grootste scrapklas ter wereld'. Volgend jaar staat wederom een wereldrecordpoging op het programma. "Uiteindelijk hebben 222 bezoekers deelgenomen aan de poging. De sfeer was uitermate goed en de poging was een zeer geslaagde aftrap van de beurs. Zeker voor herhaling vatbaar!", aldus Uytterhoeven.

Nieuwe bezoekers
De beursorganisatie heeft KreaDoe met succes onder de aandacht gebracht van een breder publiek. Uytterhoeven licht toe: "We hebben dit jaar diverse nieuwe verkoopkanalen gebruikt. Zo was het voor het eerst mogelijk om via de winkels van Pipoos toegangskaarten te kopen. Er is veel energie gestoken in een gevarieerd beursaanbod en er was niet eerder zo'n grote keuze aan workshops. Daarnaast hebben we dit jaar veel aandacht besteed aan de inzet van social media én een frisse uitstraling van de beurs." Ook werden verschillende soorten nieuwe kaartsoorten aangeboden - waaronder de Passepartout-, Vriendinnen- en Tienerkaart - waarmee men extra voordelig een bezoek aan KreaDoe kon brengen.

KreaDoe 2011
KreaDoe 2011 vindt van 2 tot en met 6 november 2011 plaats in Jaarbeurs Utrecht. Zie voor meer informatie www.kreadoe.nl


-.-.-.-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie,