Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Cruyff Court Beverwijk Veld is het Cruyff Court van het Jaar 2010 5de Cruyff Courts Seminar in teken van leren

Op woensdag 17 november 2010 vond voor de vijfde keer het Cruyff Courts Seminar plaats, in het Philips Stadion in Eindhoven. Deze dag van de Johan Cruyff Foundation, voorgezeten door Frits Barend, stond in het teken van het bijeen brengen en betrekken van alle betrokkenen rond de ruim 130 Cruyff Courts in Nederland en daarbuiten. Ook werd het Cruyff Court van het Jaar bekendgemaakt: het Cruyff Court Beverwijk.

In het stadion van PSV werd door middel van workshops en presentaties ingegaan op de belangrijke functie die de trapveldjes in de wijken hebben. Vertegenwoordigers van de verschillende Cruyff Courts, de gemeente Eindhoven, PSV en de Johan Cruyff Foundation gingen met elkaar in gesprek over de twaalfde regel van Johan Cruijff, die gelden op de Cruyff Courts: 'Leren'. Dit vertaalt zich in de praktijk als 'Probeer iedere dag weer iets nieuws te leren'. Niet alleen op de Cruyff Courts, maar altijd. Ook in de workshops stond dit thema centraal.

Cruyff Courts en het WK 2018
De Cruyff Courts spelen ook een rol in het Bid Book van The HollandBelgium Bid, de kandidatuur van België en Nederland voor het WK van 2018. De veldjes passen perfect in één van de zeven Great Goals van The Bid, namelijk het concept van de Open Football Clubs. Deze clubs en wijkverenigingen functioneren als multifunctionele centra in de samenleving. Paul Kok, communicatiemanager van The Bid, gaf een presentatie over de kandidatuur. Het Philips Stadion is één van de beoogde speellocaties.

Cruyff Court van het Jaar
De dag werd afgesloten met de bekendmaking van het Cruyff Court van het Jaar. Deze prijs gaat ieder jaar naar een Cruyff Court dat zich in de afgelopen periode ontwikkeld heeft als een meerwaarde in de wijk door middel van onder andere een goede programmering, betrokkenheid van jongeren en bewoners en gedegen onderhoud. Dit jaar is de winnaar het Cruyff Court Beverwijk Veld omdat zij de 14 regels van Johan Cruijff op een duidelijke manier hanteren in de activiteiten die ze organiseren en ze zo in de praktijk brengen. Het Cruyff Court Beverwijk is het kloppend hart voor de buurt. Er worden veel activiteiten georganiseerd die zich met name richten op de maatschappelijk functie van sport, met als doel: meedoen, samenspel, respect, talentontwikkeling en plezier

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen voor de jeugd. www.cruyff-foundation.org