Nieuwsuur


17-11-2010
Minister De Jager over Ierland
De EU stuurt een missie van de EU, het IMF en de Europese Centrale Bank naar Dublin om de problemen van Ierland beter in kaart te brengen. Het Ierse begrotings-tekort kan aan het eind van het jaar oplopen tot ruim 30 procent van het bruto binnenlands product, terwijl de EU-limiet 3 procent bedraagt.

Minister Jan Kees de Jager reageert in de studio op de zorgwekkende toestand in Ierland en de weerslag daarvan op Europa en op de koers van de euro.

De rol van het koningshuis
Een aantal politieke partijen vindt al tijden dat de rol van het staatshoofd moet worden beperkt door bijvoorbeeld haar geen rol meer toe te staan bij kabinetsformaties. Maar nu vindt ook de PvdA dat en daardoor is een ruime Kamermeerderheid het met elkaar eens over een modernere invulling van het koningschap. De Tweede Kamer debatteeert vandaag hierover. Politiek verslaggever Ferry Mingelen geeft commentaar.

Nina Hagen, religieus enfant terrible
Nina Hagen, de vleesgeworden Sex, Drugs & Rock'n'Roll, is bekeerd. En de hele wereld mag het weten. In haar autobiografie neemt ze de lezer mee van haar vroegste jeugd in Oost-Duitsland, naar de gekte van het artiestenbestaan.

Presentatie: Mariëlle Tweebeeke, Jeroen Overbeek, Toine van Peperstraten

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl

Spoeddebat over PVV'er Lucassen
Definitie pandemie oorzaak gekte Mexicaanse griep
Botero ontmoette Tanja Nijmeijer
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Zondag: 22.00-22.10
Herhaling na middernacht