Politie Limburg-Noord

Beide Limburgse Verkeershandhavingsteams houden gezamenlijke controle


Datum: 17-11-2010
Tijd bericht: 15:19
Plaats: Tegelen

Bij een dinsdag 16 november in Roermond gehouden gezamenlijke controle met staande houding van de Verkeershandhavingsteams van de politie Limburg-Noord en Limburg-Zuid, werd één persoon aangehouden, werden 50 bromfietsen en 14 snorfietsen gecontroleerd, en 115 processen-verbaal voor verschillende verkeersovertredingen opgemaakt.

De controle werd uitgevoerd op diverse locaties in Roermond. In de morgenuren van 11.00 tot 13.00 uur werd post gevat op de Donderbergweg en de Koninginnelaan. 's Middags stonden de teams van 14.00 tot 17.00 uur op de Bredeweg en de Koninginnelaan. Tijdens de controles werden de volgende boetes opgelegd. 9 voor rijden zonder of met defect licht, in de eerste uren in de mist en donkerte. 52 voor het niet gebruikmaken van de autogordel.
10 voor bellen tijdens het rijden.
12 voor het overschrijden van de constructiesnelheid van een bromfiets. 13 voor te hard rijden.
5 voor het niet of los dragen van de helm.
5 voor het niet bezitten van een rijbewijs.

1 voor het niet tonen van een rijbewijs.

2 voor rijden zonder verzekering.
2 voor rijden door rood.

1 voor te donkere ramen in de auto.

1 voor een kale band van de auto.

1 voor het inhalen over een doorgetrokken streep.
1 maal werd een snelheidsbegrenzer in beslag genomen.

Tijdens de controle werd een 26-jarige man uit Leopoldsburg aangehouden die gesignaleerd stond omdat hij nog een gevangenisstraf moest ondergaan van 30 dagen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, en moest daarom geboeid worden overgebracht naar het bureau.