China Unicom en ZTE lanceren samen WoStore in Hong Kong

Exclusieve door ZTE gebouwde multi-apparatuur online service breidt mobiele toepassingen uit naar Hong Kong

HONG KONG--(BUSINESS WIRE)-- 20101117 --

ZTE Corporation (“ZTE”) (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), een wereldwijd toonaangevende leverancier van telecommunicatie-apparatuur en netwerkoplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat zij samen met China Unicom de multiplatform, multi-apparatuur toepassingswinkel van China Unicom, de “WoStore” genaamd, zullen presenteren in Hong Kong.

De WoStore toepassingsservice die al eerder in Sjanghai, China, gelanceerd werd, is volledig door ZTE gebouwd en zal alle open smartphone platforms ondersteunen, met uitzondering van de iPhone. Ook is hierbij inbegrepen terminalapparatuur zoals tablet PC's en MID's (mobiele internetapparaten). “Wo” is een 3G-merk gecreëerd door China Unicom om haar mobiele telefoongebruikers te bereiken.

De WoStore implementeert mobiele telefoonnummers als gebruikersnamen en opent registratie voor alle mobiele telefoongebruikers (inclusief gebruikers van 2G of 3G) van het gehele netwerk van China Unicom. Na succesvolle registratie kan een gebruiker toepassingen browsen, kopen, downloaden, geven, aanbevelen en toevoegen aan zijn lievelingsmappen op het WoStore-portaal.

De aankondiging werd gedaan op het Mobile Asia Congres 2010, waar China Unicom en ZTE op hun stand de beschikbaarheid van mobiele telefoontoepassingen via WoStore demonstreerden. Deze toepassingen vallen in de categorieën zakelijk, gaming, amusement en overige, en kunnen worden gedownload met behulp van hoge snelheid breedbandnetwerken naar meerdere soorten terminals en mobiele apparaten.

De service stimuleert de uitgebreide reeks van 3G-terminals en rijke mobiele toepassingen van China Unicom en is een belangrijk onderdeel van de 3G-portfolio van het bedrijf. Het is een vervolg op de succesvolle Apple iPhone lanceringsstrategie van de netwerkoperator eerder dit jaar.

“China Unicom is een industriёle keten van toepassingswinkels gebaseerd op ons rijpe WCDMA-platform aan het opbouwen, waarbij ontwikkelaars, platformleveranciers en terminalleveranciers samen worden gebracht om alle partijen van rijke inhoud en toepassingen te voorzien,” aldus dhr. Lu Yimin, Algemeen Directeur van China Unicom. “Onze WoStore is gecreёerd als een platform voor vernieuwing en deling. Wij verwachten dat een grote meerderheid van de ontwikkelaars en gebruikers gaarne ervaringen zullen willen opdoen met de WoStore van China Unicom.”

“Vanwege het unieke en voordelige WCDMA-netwerk is China Unicom optimistisch over het potentieel van haar WoStore service,” zei ZTE Vice President Yu Yifang. ”ZTE is vereerd om de enige partner voor het online serviceplatform te zijn en samen met China Unicom deze service in Hong Kong te bevorderen.”

Verwacht wordt dat met de WoStore service niet alleen de inherente bedrijfswaarde, maar ook het marktpercentage van de 3G-mobiele Internetservice van China Unicom zal groeien, naast het bereiken van meer 3G-gebruikersgroepen.

Over ZTE

ZTE is een vooraanstaande leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen. Het bedrijf biedt de breedste en volledigste serie producten ter wereld en bestrijkt vrijwel elke sector van de bedrade, draadloze, service- en terminalmarkten. Het bedrijf levert vernieuwende, op maat gemaakte producten en diensten aan meer dan 500 operators in meer dan 140 landen en helpt ze om te voldoen aan de zich wijzigende behoeften van de klant, terwijl er tegelijkertijd opbrengstengroei gerealiseerd wordt. In 2009 was ZTE, met een stijging van haar inkomsten van 36% tot USD 8.820,7 miljoen, toonaangevend in de sector. ZTE besteedt ongeveer 10% van haar jaaromzet aan onderzoek en ontwikkeling en speelt een leidende rol in een breed scala van internationale organisaties voor het ontwikkelen van opkomende telecommunicatiestandaarden. ZTE onderneemt als bedrijf gedegen initiatieven voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. ZTE is lid van het UN Global Compact. ZTE is de enige beursgenoteerde fabrikant van telecommunicatieapparatuur in China en de aandelen van het bedrijf worden openbaar verhandeld op zowel de beurs van Hong Kong als de beurs van Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ). Meer informatie is te vinden op www.zte.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law / Andres Vejarano, +852 2837 4747 / 2837 4735
jowie.law@edelman.com

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063