Ingezonden persbericht

Breaking Out 2010 heeft primeur met live crowdfunding

Netwerkevenement biedt ondernemers inzichten en droomstart

Amsterdam, woensdag 17 november 2010 - Vandaag vond voor het eerst in Nederland live crowdfunding voor startende ondernemers plaats tijdens Breaking Out, hét netwerkevenement voor startende, groeiende en gevestigde (top)ondernemers. Deze nieuwe manier voor het vinden van investeerders is een van de activiteiten tijdens de inmiddels derde editie van het evenement. Daarnaast werden gevestigde topondernemers gekoppeld aan starters via live matchmaking, coachingsessies en workshops. De Hogeschool INHolland in Diemen was het podium voor Breaking Out 2010. Het doel van Breaking Out is een bijdrage te leveren aan ondernemerschap.

Maarten van den Biggelaar

Aanwezigen bij Breaking Out 2010

Harm van Ballegooy winnaar pitch live crowdfunding

Klik op de foto's voor hoge resolutie, fotograaf Philip Gentis

Financiering via crowdfunding

Voor startende ondernemers is het vaak moeilijk om financiering voor ondernemersinitiatieven te vinden. CrowdAboutNow biedt starters een alternatieve mogelijkheid. Het bedrijf daagde vandaag startende ondernemers uit om auditie te doen door middel van een live pitch voor een jury, bestaande uit onder andere Edo van Santen (Producent en Video Interviewer at Talk&Do TV). Harm van Ballegooy van Schildersfestival 's Hertogenbosch is gekozen tot winnaar van de live pitch en wint een plek op www.crowdaboutnow.com en krijgt daarmee een kickstart voor zijn bedrijf. Vanaf nu kan iedereen op de website vanaf 10,- euro investeren in deze startende onderneming, en zo de winnaar helpen om zo snel mogelijk het gewenste startkapitaal van 5.000,- euro bij elkaar te krijgen.

Jurylid Edo van Santen: 'de winnaar van deze eerste live pitch om crowdfunding te verkrijgen, scoorde goed op de elementen authenticiteit, geloofwaardigheid en haalbaarheid. Hij bracht zijn idee vol passie en energie en dit zijn belangrijke eigenschappen voor een ondernemer. Deze nieuwe manier van live pitchen voor crowdfunding is enerzijds voor startende ondernemers een manier om zichzelf te presenteren. Anderzijds is deze vorm van financiering een laagdrempelige manier om ondernemersinitiatieven te stimuleren en iedereen een mogelijkheid te bieden via een (kleine) investering mee te ondernemen'.

Kennis van topondernemers helpt starters op weg

Tijdens interactieve coachingsessies tussen topondernemers en startende ondernemers werd kennis gedeeld. Onder deze topondernemers zijn onder andere Maarten van den Biggelaar (Serial Entrepeneur o.a. Quote Media), Felix Guttmann (Canalbike en winnaar Amsterdamse Ondernemersprijs 2010), Willem Sijthoff (oprichter FD Mediagroep) en Philippe Vorst (New York Pizza). Daarnaast stimuleerden 30 andere 'coaches' de startende ondernemers door hun ideeën, gouden tips, kennis en enthousiasme over te dragen.

Over Breaking Out

Breaking Out is een dag die dient ter inspiratie en stimulatie van ondernemersinitiatieven. Een ontmoetingsplek voor (startende) ondernemers, coaches en partners met het doel een bijdrage te leveren aan ondernemerschap in Nederland. Met initiatieven die bijdragen aan de verdere economische ontwikkelingen in ons land en aan verbetering van de werkgelegenheidssituatie. Breaking Out wordt sinds 2008 jaarlijks georganiseerd door initiatiefnemer communicatieadviesbureau Winkelman en Van Hessen in samenwerking met Amsterdam Center for Entrepeneurship (ACE).

Breaking Out 2010 is onderdeel van de Global Entrepeneurship Week. Ondernemend Nederland laat van 15 tot 21 november 2010 van zich horen. Samen met meer dan 100 andere landen neemt Nederland deel aan deze week.

Klik hier voor een onderzoek over de interesse onder studenten naar ondernemerschap

- Einde persbericht -

Noot voor redacties

Achtergrondinformatie (