Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

NMasterclass voor excellente studenten Economie of Recht

21-09-2010

Op 18 november organiseert de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een masterclass voor ambitieuze studenten. Deze NMasterclass staat open voor iedereen die een universitaire juridische of economische studie volgt en in het laatste jaar van de bachelorfase zit, of net begonnen is aan de masterfase. Tijdens de NMasterclass werken de studenten in multidisciplinaire groepen aan een stevige casus: een zeer aansprekende markt lijkt zich schuldig te maken aan kartelvorming. Deelnemers onderzoeken en grijpen in. Ervaren NMaers beoordelen de gekozen aanpak.

Het speelveld in één dag
Deelnemers leren het speelveld van de NMa kennen, maar maken ook kennis met medewerkers die (bijna) alles vertellen over hun werk. Zo komt de deelnemer in één dag heel veel te weten over mededinging, regulering en toezicht in de praktijk.

De NMa organiseert deze NMasterclass om studenten in aanraking te brengen met het gedachtegoed van de mededingingswet. Wat kan er gebeuren als de NMa er niet is? Als bedrijven ongestraft prijsafspraken maken en de consument daarom veel te veel moet betalen? Tijdens een recessie, maar ook bij het herstel?

Interesse?
Geïnteresseerde studenten kunnen zich tot 3 november inschrijven op www.werkenbijdenma.nl. Motivatie en behaalde cijfers wegen mee bij de toelating. Er is slechts plaats voor 24 studenten.