Apple-oprichter Wozniak op Science & Technology summit in Den Haag

06/10/2010 12:17

Platform Bèta Techniek

Op donderdag 18 november a.s. staat het World Forum in Den Haag geheel in het teken van baanbrekende wetenschap en technologie tijdens Meet the future, Science & Technology Summit 2010. Internationale topsprekers geven een visionaire blik op de toekomst, bedrijven presenteren hun innovatieve producten en het onderwijs toont haar investeringen in talent. Steve Wozniak (mede-oprichter van Apple), Jeroen van der Veer (voormalig topman Shell), Pieter van den Hoogenband (Olympisch kampioen) en vele anderen zijn te bewonderen in een spectaculair programma met workshops, lezingen, debatten, interviews en films. De organisatie is in handen van het Platform Bèta Techniek.

Steve Wozniak en de Nederlandse Wozzie Award

Steve Wozniak geeft tijdens de Summit zijn toekomstvisie op het belang van technologie en innovatie in onze maatschappij. Met speciale aandacht voor zijn persoonlijke inzet voor talentontwikkeling en technisch onderwijs. Aansluitend interviewt internetjournalist en DWDD side-kick Alexander Klöpping hem over zijn jeugd in Silicon Valley, zijn inspiratiebronnen en succes. Steve Wozniak reikt op de Summit de Nederlandse Wozzie Award uit.

Programma Meet the future, Science & Technology Summit 2010

De bezoeker van de Summit maakt in het World Forum kennis met aanstormend bèta talent, innovatieve bedrijven, internationale topsprekers, een grensverleggend innovatielab en de nieuwste technologische ontwikkelingen in het onderwijs en de wetenschap, maar ook in sport en rondom veiligheid. Het programma bestaat uit diverse lezingen, masterclasses, kinderprogramma's, signeersessies, filmvertoningen en een reeks debatten. Voor meer informatie over het programma zie www.summit2010.nl. Met gastsprekers als Jeroen van der Veer (voormalig topman Shell, voorzitter van het Platform Bèta Techniek), Kishore Mahbubani (Can Asians Think?), Sara Darwin (bioloog, achterachterkleindochter Charles Darwin), Alexander Rinnooy Kan (SER-voorzitter), Joseph Renzulli (expert in hoogbegaafdheid), Marlies van Wijhe (zakenvrouw van het jaar) en Robbert Dijkgraaf (gelauwerd wiskundige en KNAW-president).

Platform Bèta Techniek www.platformbetatechniek.nl

In 2010 zijn de resultaten van het Platform Bèta Techniek aansprekend: de aantallen bèta's en technici zijn fundamenteel toegenomen, de onderwijsinnovaties lijken te beklijven, de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven is kleiner en er is sprake van een sterke herwaardering voor bèta en techniek, wetenschappelijk onderzoek en het technisch vakmanschap. Het werk is echter niet klaar. Van een duurzame voedingsbodem voor bèta onderwijs en innovatie cultuur is in Nederland nog geen sprake. Reden te meer voor het Platform om tijdens deze derde Summit een blik in de toekomst te werpen.

Judith, Jasper, Ibtissam, Robbert, Joop, Elphi & Koen

Op de Summit spelen zeven uitzonderlijke ambassadeurs voor bèta en techniek een speciale rol. Deze ambassadeurs laten ieder op eigen wijze zien waarom dit zo belangrijk voor hen is. Ze nemen de bezoeker mee op reis in hun persoonlijke wereld van bèta en techniek. Ontmoet Koen, een basisschoolleerling, Elphi, een ondernemer, Jasper, een leraar en de rest van de ambassadeurs alvast op www.summit2010.nl en bekijk bèta en techniek door hun ogen.





http://www.summit2010.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,