Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


Agenda
18-11-2010
Symposium `Fresh Convenience voor de Duitse markt'.

Donderdag 18 november 2010 organiseert Fresh Park Venlo een symposium met het thema `Fresh Convenience voor de Duitse markt. Kansen voor Nederlandse ondernemers'...

Het symposium bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. 's Ochtends worden twee bedrijven bezocht, Mekkafood in Nettetal-Kaldenkirchen (D) en Groentesnijderij Verhaaren op Fresh Park Venlo. Daarnaast krijgen bezoekers een rondleiding over het bedrijventerrein.

Na de lunch - met convenienceproducten uit eigen handelsketen - begint het middagprogramma bestaande uit verschillende lezingen rondom drie thema's en een paneldiscussie. Diverse Nederlandse en Duitse sprekers komen aan het woord:

o Hubert Retzsch, directeur van het ziekenhuis in Grevenbroich belicht de Duitse vraagzijde naar convenience producten vanuit financieel-economisch oogpunt van het ziekenhuis. o Foodservicespecialist Annette Mützel spreekt over de ontwikkelingen van de convenience markt en onthult de geheimen van goede marketing in de verssector.
o Michiel Meier Mattern van Van Brussel Trends in Meat, tevens deelnemer in het productenplatform Ganz und Gar, vertelt over zijn ervaringen met de Duitse markt.
o Thomass Klann, Dachser Food Logistics, geeft een kijkje in dagelijkse logistieke praktijk.
o Edmund Beck, specialist foodservice markt, geeft een beeld van de noodzakelijk eigenschappen van het product om te kunnen slagen op de Duitse markt.
Het symposium wordt voorgezeten door Jochem Wolthuis van het GroentenFruit Bureau in Zoetermeer dat promotioneel actief is in Duitsland. De dag zal worden afgesloten met een gezamenlijke borrel.

Aanmelden
www.freshparkvenlo.nl.