Agentschap NL


Proef de kracht van octrooien! Inspiratie voor uw innovatie

Dat is de titel van het jaarlijkse evenement van NL Octrooicentrum dat dit jaar plaatsvindt op donderdagmiddag 18 november.

Dit jaar gaat het event over de schatkist aan informatie die opgeslagen ligt in octrooien. Doelgroep is het technisch innovatief mkb. Deze mkb-ondernemers vertellen zelf welke relevante (strategische) informatie zij uit octrooien hebben gehaald en wat het hen heeft opgeleverd. Dagvoorzitter is Maria Henneman.

Dit jaar wordt ook de Herman Wijffelsprijs (1ste prijs 50.000 euro) tijdens het najaarsevenement uitgereikt voor het beste idee voor een duurzame innovatie. Eén van de tien genomineerden ontvangt deze prijs uit handen van professor Wijffels zelf.

Ondernemers halen vaak hun inspiratie voor een nieuw product uit klantcontacten, uit ergernissen of uit gesignaleerde marktkansen. Dit leidt soms tot hele geslaagde innovaties ... maar vaker ook niet. De informatie die opgeslagen ligt in meer dan 60 miljoen octrooien is een inspiratiebron om nieuwe producten of diensten succesvol op de markt te brengen. Innovatieambassadeurs zijn aanwezig om de aanwezigen bij te praten over subsidieregelingen.

Het evenement vindt plaats in het gebouw van het Europees Octrooibureau in Rijswijk. Na het plenaire gedeelte in de auditoriumzaal is er een netwerkborrel op het inspiratieplein waar ondernemers alle zintuigen kunnen laten prikkelen door de aanwezige innovaties. Zien, ruiken, voelen en proeven staan centraal. Lees het volledige programma op de website van NL Octrooicentrum.