Provincie Utrecht

Bewonersavond Asfaltcentrale Utrecht

Op donderdag 18 november 2010 organiseert de provincie Utrecht samen met de gemeente Utrecht en andere betrokkenen een bewonersavond over de Asfaltcentrale Utrecht (ACU). Het doel van de avond is om omwonenden en geĂŻnteresseerden over ontwikkelingen rondom de asfaltcentrale te informeren en om vragen te beantwoorden.

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hebben op grond van de Wet milieubeheer een vergunning aan KWS Infra B.V. verleend. KWS Infra B.V. vroeg deze aan voor Asfaltcentrale Utrecht ( ACU). Met deze vergunning kan de ACU ondermeer de asfaltmenginstallatie vernieuwen.

De bewonersavond gaat over meer dan alleen de milieuvergunning die is verleend. Daarbij kan gedacht worden aan de ruimtelijke ordening in de omgeving van de asfaltcentrale, over gezondheid of over handhaving van de vergunning. De milieuvergunning is nu verleend en belanghebbenden, die eerder zienswijzen naar voren hebben gebracht, kunnen tot en met donderdag 2 december 2010 beroep instellen.

Bewonersavond
De bewonersavond staat in het teken van het informeren van omwonenden en andere betrokkenen over ontwikkelingen rondom de asfaltcentrale. Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen. De betrokken bestuurders, gedeputeerde Wouter de Jong van de provincie Utrecht en wethouder Harrie Bosch van de gemeente Utrecht, zullen aanwezig zijn.

Locatie en tijd
De bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 18 november 2010 van 20.00 uur tot uiterlijk 22.30 uur. Inlopen kan vanaf 19.30 uur. De locatie is Majella Centrum, Vleutenseweg 494, 3532 HZ in Utrecht.

Meer informatie?
Voor persinformatie:
doron.verstraelen@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 22

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11