Verdonck, Klooster & Associates

Boeklancering 18 november: Business Continuity Management!

vrijdag, 5 november, 2010 - 12:01

Het reservewiel in je auto is het perfecte voorbeeld van het nadenken over continuïteit bij een crisis. Vooropgesteld dat je dat ding weet te vinden en weet hoe een lekke band te verwisselen.

Business Continuity Management (BCM) is de term die gebruikt wordt voor de reservewielen van 'de business'. Organisaties die nagedacht hebben over zo'n reservevoorziening hebben het makkelijker bij een crisis, lijden minder schade en versterken hun imago. Daarnaast stellen toezichthouders eisen op het gebied van BCM.

Het boek 'Business Continuity Management: weg van de gebaande paden' laat zien hoe je een reservewiel voor de business kan bedenken. Gebaseerd op de beschikbare standaarden, maar maximaal gericht op acceptabel resultaat. Gebruik makend van de expertise en flexibiliteit in de organisatie. Dit boek is geschreven door adviseurs die niet alleen geadviseerd hebben maar ook daadwerkelijk hebben meegewerkt aan succesvolle inrichting van BCM. Bij bedrijfsleven en overheid. Het boek is geschreven door Jacques Cazemier en Dick Leegwater van VKA en Jan Ploeg van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Op donderdag 18 november aanstaande wordt het boek `Business Continuity Management; weg van de gebaande paden' gelanceerd in Societeit De Vereeniging in Den Haag. Daar maken we graag een feestje van. Het programma begint om 14.30 uur. Sprekers zijn:

Drs. W. Wenselaar, Raad van Bestuur, Menzis, spreekt over vijf jaar BCM bij Menzis zorgverzekeringsmaatschappij.

J. Forcelledo MBCI, Business Continuity Officer, ABN AMRO, over pragmatische invulling van het onderwerp BCM. Aan de hand van een grootschalige oefening maakt hij duidelijk welke lessen getrokken kunnen worden uit het uitvoeren van de plannen.

Ir. J.E.J. Bruurs, Hoofd I&A, Afdeling Beleid, Kaderstelling en Programmering, vertelt over zijn praktijkervaringen over BCM, zowel intern binnen de Gemeente Eindhoven, als extern in de gemeentelijke keten.

Ing. J.A. Cazemier, Principal Consultant bij VKA, één van de auteurs van het te lanceren boek, die uitlegt hoe de 'weg van de gebaande paden' er uit ziet en hoe die route gevonden is.

Dagvoorzitter is Wim Schimmel, directeur van Verdonck, Klooster & Associates.

© 2010 Verdonck, Klooster & Associates