Gemeente Enschede

Inloopbijeenkomst gebiedsontwikkeling driehoek Haaksbergen, Hengelo, Enschede

HAAKSBERGEN - Op donderdag 18 november vindt van 16.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst plaats over de gebiedsontwikkeling in de driehoek Haaksbergen, Hengelo en Enschede. Locatie is het restaurant van de Museum Buurt Spoorweg aan de Stationsstraat 3 te Haaksbergen. Voor de bijeenkomst worden alle inwoners in het buitengebied van de drie gemeenten liggend in de driehoek uitgenodigd. Tijdens de informatiebijeenkomst willen de gemeenten en uitgenodigde partijen vooral het gesprek met het gebied aan gaan.

Doel van de bijeenkomst is om het gebiedsproces nader toe te lichten en daarnaast om informatie geven aan het gebied op verschillende vlakken. Ongeveer een jaar geleden is een start gemaakt met het gebiedsproces tijdens de Startconferentie, waarvoor verschillende belangenpartijen in het gebied uitgenodigd waren. Tijdens plenaire momenten tijdens de bijeenkomst wordt het gebiedsprogramma nader toegelicht.

Vanaf 16.00 uur staan er tevens verschillende interessante partijen in het gebied klaar om informatie te geven over uiteenlopende onderwerpen. De deelnemers op deze informatiemarkt zijn ingedeeld naar de thema's van het gebiedsprogramma: `Werken in 't gebied', `Leven in 't gebied' en `Te gast in 't gebied'. Een kleine greep uit de aanwezige partijen zijn onder andere:


- Provincie Overijssel met informatie over de (toekomst van) Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en plattelandsontwikkeling;


- Afvalverwerker Twence met informatie over duurzame projecten;


- Regio Twente met informatie over het recreatie- en toerismebeleid in de regio;


- Omliggende VVV's met informatie over marketing en promotie;


- Gebiedscoördinatoren;


- Wijkraad Veldmaat met de meest recente plannen;


- Verschillende partijen met recente ontwikkelingen rond de N18


- het Europese subsidieprogramma LEADER met informatie over projectontwikkeling.

Tijdens deze bijeenkomst kunnen geïnteresseerden met een projectidee zich bij de stand van LEADER aanmelden voor een cursus om te komen tot een projectplan en subsidieaanvraag. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Inloopbijeenkomst gebiedsontwikkeling driehoek Haaksbergen, Hengelo, Enschede
Donderdag 18 november 2010
16.00 - 21.00 uur
Museum Buurt Spoorweg, Stationsstraat 3, Haaksbergen