Octrooien, een schatkist vol informatie

09/11/2010 09:41

Agentschap NL

Uitreiking negende Herman Wijffels Innovatieprijs tijdens najaarsevenement

NL Octrooicentrum

Op donderdag 18 november vindt het jaarlijkse najaarsevenement van het NL Octrooicentrum plaats. Deze bijeenkomst wordt speciaal georganiseerd voor het technisch innovatieve midden- en kleinbedrijf. Dit jaar staat het evenement in het teken van inspiratie door octrooien. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de Herman Wijffels Innovatieprijs, een initiatief van de Rabobank, uitgereikt aan de meest duurzame innovatie van 2010.

Ondernemers halen hun inspiratie voor een nieuw product vaak uit klantcontacten, uit ergernissen of uit gesignaleerde marktkansen. Dit leidt soms tot heel geslaagde innovaties, maar vaak ook niet.

De informatie die opgeslagen ligt in meer dan 65 miljoen octrooien kan ondernemers inspireren om nieuwe producten of diensten succesvol op de markt te brengen. Octrooien zijn een bron van inspiratie voor innovatie. Het najaarsevenement van NL Octrooicentrum gaat dit jaar over deze schatkist vol informatie.

Tijdens de bijeenkomst vertellen ondernemers welke relevante (strategische) informatie zij uit octrooien hebben gehaald en wat het hen heeft opgeleverd. Mkb'ers die bij deze middag aanwezig willen zijn, kunnen zich (gratis) inschrijven via www.agentschapnl.nl/octrooievent2010.

Het najaarsevenement vindt op donderdag 18 november plaats van 16.00 uur tot 18.30 uur bij NL Octrooicentrum in het gebouw van het Europees Octrooi Bureau (EOB) in Rijswijk.

Het complete programma van dit najaarsevenement is te vinden op www.agentschapnl.nl/programmaoctrooievent2010.

Herman Wijffels Innovatieprijs

De Herman Wijffels Innovatieprijs geeft Nederlandse ondernemers een extra stimulans om kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken. Duurzame innovaties zijn belangrijk voor mens en milieu, en als motor voor de Nederlandse economie. Uit de 443 inschrijvingen zijn tien genomineerden geselecteerd die op donderdag 18 november meedingen naar de prijzen. De winnaar ontvangt een prijs van 50.000 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 37.500 euro, een derde prijs van 25.000 euro en een aanmoedigingsprijs voor jonge ondernemers van 10.000 euro. De prijzen worden uitgereikt door Piet Moerland, bestuursvoorzitter van Rabobank Nederland, en Herman Wijffels, oud-bestuursvoorzitter van Rabobank Nederland en momenteel co-voorzitter van Worldconnectors en hoogleraar 'Duurzaamheid en maatschappelijke verandering' aan de Universiteit Utrecht. Met het prijzengeld kunnen de winnaars hun idee verder ontwikkelen. Meer informatie over de Herman Wijffels Innovatieprijs en de tien genomineerden is te vinden op www.rabobank.nl/bedrijven - Uw onderneming - Duurzaamheid - Herman Wijffelsprijs.





http://www.agentschapnl.nl/programmaoctrooievent2010