Gemeente Haaren


Kom ook naar het Raadsplein!

welkom

Komt u ook meepraten op het Raadsplein?

Op 18 november a.s. in het gemeentehuis van Haaren

Wat is (het doel van) het Raadsplein?

Op de eerste plaats wordt er informatie gegeven over één of meer onderwerpen. Op 18 november a.s. staat het onderwerp Veiligheid centraal. Een onderwerp waar iedereen mee te maken heeft. Na de informatieronde, kunt u met de raads- en commissieleden van gedachten wisselen hierover. De gemeenteraad vindt het belangrijk goed geïnformeerd te zijn voordat hij een besluit neemt. Daarom wil hij op dit Raadsplein graag uw mening of die van uw club of organisatie horen. Het Raadsplein is een bijeenkomst voor iedereen.

Vier onderwerpen
Voor het eerste Raadsplein op 18 november a.s. lichten de politie, GGD, brandweer en gemeente ieder vanuit eigen optiek het onderwerp veiligheid toe.

Tijd:

Plaats:

Onderwerp:

19.30-20.30 uur

B&W-kamer

GGD

19.30-20.30 uur

Raadszaal

Politie

20.30-20.45 uur

Pauze

20.45-21.45 uur

B&W-kamer

Gemeente

20.45-21.45 uur

Raadszaal

Brandweer

Het onderwerp Veiligheid wordt toegelicht aan de hand van concrete voorbeelden. Voorbeelden die voor u als inwoner van Haaren herkenbaar kunnen zijn. Uiteraard kunt u op het Raadsplein ook zelf vragen stellen over situaties met betrekking tot veiligheid.

GGD
De GGD leidt het onderwerp Veiligheid in met het thema "alcohol 16 min is geen goed begin". Een "14-jarig meisje in ziekenhuis opgenomen na comazuipen". Welke rol kunt u spelen om dit in de toekomst te voorkomen.

Politie
U meldt een woninginbraak bij de politie. Wat doet de politie dan?

Gemeente Haaren
De stroom valt langdurig uit. Wat doet de gemeente en wat kunt u zelf doen?

De Brandweer
Wat doet de brandweer als op de N65 een vrachtauto in een slip raakt, kantelt en daarbij een personenauto raakt? Wat doet de brandweer als er brand gemeld wordt in een groot gebouw binnen de gemeente, bijvoorbeeld het gemeentehuis of bejaardentehuis.

Uiteraard kunt u zelf kiezen bij welk onderwerp (of onderwerpen) u aanwezig wilt zijn.

Zelf onderwerp aandragen is mogelijk
Het Raadsplein biedt u de mogelijkheid om uitgebreid stil te staan bij een onderwerp. Wilt u zelf een onderwerp aandragen voor een Raadsplein. Dat kan! Meld dit bij de Griffier (Anja Tissen, tel. 0411-627282) of via een gemeenteraadslid.

Volgende Raadsplein
Het volgende Raadsplein is gepland op 17 februari a.s.