Gemeente Oldambt


Informatieavond over herinrichting provinciale weg Winschoten-Pekela (N972)

De provincie Groningen en de gemeente Oldambt organiseren op donderdag 18 november een informatieavond over de herinrichting van de N972 tussen Winschoten en Pekela.

Tijdens deze avond wordt het conceptplan voor de herinrichting toegelicht en is er gelegenheid om hierover vragen te stellen. De informatieavond vindt plaats in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6, Winschoten en begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.45 uur).

In 2011 vinden op de provinciale weg tussen Winschoten en Pekela (N972) onderhoudswerkzaamheden plaats. De weg en de fietspaden krijgen een nieuwe laag asfalt. Tijdens deze opknapbeurt wil de provincie ook een aantal maatregelen nemen om de verkeersveiligheid op de weg verbeteren. Op deze drukke weg komen veel ongelukken voor, doordat er verschil is in de snelheid van het doorgaande verkeer en het bestemmingsverkeer voor de woningen en bedrijven langs deze weg.

Maatregelen
Op de informatieavond presenteren de provincie Groningen en de gemeente Oldambt een aantal voorstellen om de verkeersveiligheid op de N972 te verbeteren. Bezoekers van de informatieavond kunnen hierop reageren. Naar aanleiding van deze reacties kunnen de voorgestelde maatregelen nog aangepast worden. Om een duidelijk onderscheid te maken met de berm stellen provincie en gemeente voor het fietspad een lichte kleur asfalt te geven. De vier bushaltes langs de N972 krijgen toegankelijke perrons. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld ouderen en ouders met een kinderwagen gemakkelijk in de bus stappen. De verlichting langs de weg wordt weggehaald omdat die verouderd is. Op dit moment wordt nog onderzocht welke verlichting er langs de fietspaden moet komen.

Nieuwe inrichting
Het is de bedoeling om de N972 een nieuwe inrichting te geven, waardoor het duidelijker moet worden wanneer weggebruikers meer moeten opletten en snelheid moeten terugnemen. Hierdoor moet het aantal ongelukken verminderen. De twee plaatsen waar de N972 een watergang of brede sloot kruist worden gemarkeerd; deze plekken komen eruit te zien als bruggen. Hiermee moet het landschappelijke karakter van de weg worden versterkt. Langs de hele weg worden bomen bij geplant. De bomenrijen aan beide kanten geven de weg een rustig en smal wegbeeld. Dit moet ervoor zorgen dat het verkeer rustiger gaat rijden. Zijwegen, fietsoversteken en de bebouwde komgrens worden ook gemarkeerd. De kruispunten krijgen rode vlakken in klinkerprint. De aansluitingen naar grote bedrijven krijgen kleine rode vlakken in klinkerprint aan de zijkant van de weg. Deze maatregelen moeten aangeven dat de weggebruiker niet op een hoofdweg rijdt.

Meer informatie over de herinrichting van de N372 is te vinden op de website van de provincie Groningen: www.provinciegroningen.nl