Nationale Dag van de Cateringmedewerker 18 november 2010

10/11/2010 14:48

Veneca

Gorinchem - Eten is liefde en dat vieren we op donderdag 18 november 2010. Directieleden in de keuken, een explosie van liefde op de werkvloer en een eet-drink-doe-streek-agenda gemaakt door cateringmedewerkers uit alle provincies. Het zijn maar een paar voorbeelden van wat medewerkers en bezoekers te wachten staan op de Nationale Dag van de Cateringmedewerker.

Dagelijks geven ruim 17.000 cateringmedewerkers twee miljoen stukjes liefde in de vorm van een maaltijd aan hun gasten. Op de zevende Nationale Dag van de Cateringmedewerker krijgen ze een extra stukje liefde terug.

Cateringmedewerkers zijn het visitekaartje van een branche die bij uitstek een spiegel is van een gezond, divers en innovatief Nederland. Biologisch, duurzaam, vrouw, man, school, ziekenhuis, overheid, bedrijfsleven, bewust eten, minder zout en vet, jong, oud, parttime, fulltime, overdag, 's nachts, niets is de branche vreemd. 17.000 cateringmedewerkers zijn hiervan het levende bewijs.

Veneca vraagt bezoekers, opdracht- en werkgevers op 18 november 2010 de cateringmedewerker flink in het zonnetje te zetten. Er zijn al veel initiatieven in gang gezet door opdracht- en werkgevers:


- Een speciale site waarop o.a. e-cards en posters kunnen worden geprint;


- Back to Basic - de directie gaat aan de slag op de werkvloer;


- Uitdelen van hervulbare waterflessen met een drinkbeker als deksel t.b.v. afvalreductie;


- Lancering van een unieke agenda, waarin medewerkers uit alle provincies vertellen over 'hun' provincie, tips geven voor uitstapjes en typische streekgerechtrecepten aanreiken.

Dit en veel meer staan medewerkers en bezoekers te wachten op 18 november 2010. U leest er meer over op www.nationaledagvandecateringmedewerker.nl!

Over Veneca:

Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties) is de brancheorganisatie van 12 landelijk opererende contractcateringorganisaties (het verzorgen van restauratieve diensten op basis van een duurovereenkomst door een professionele cateraar). De Veneca-leden verzorgen ruim 2 miljoen maaltijden per dag. Meer dan 95% van de uitbestedingsmarkt wordt door Veneca-leden verzorgd. Per eind 2009 waren circa 17.000 werknemers, waarvan 70% vrouwen en 30% mannen, werkzaam voor de leden van Veneca.

De leden van Veneca zijn: Albron Nederland B.V., Appèl B.V., Avenance Nederland, Compass Group Nederland Holding B.V., CuliCare Catering B.V., Gate Gourmet Amsterdam B.V., Hutten Business Catering, ISS Catering Services B.V., KLM Catering Services Schiphol B.V., Prorest Catering B.V., SAB Catering B.V., Sodexo B.V.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nationaledagvandecateringmedewerker.nl