Gemeente Roermond

Streekmarkt met Limburgse delicatessen op Kloosterwandplein

De top van Limburgse streekproducenten is komende donderdag 18 november tijdens koopavond aanwezig in Roermond. Zij presenteren hun delicatessen op het Kloosterwandplein, dat met een zwevende parachutetent is overdekt. De streekmarkt is de afsluiting van het Jaarsymposium van de LLTB.

De bezoeker kan proeven van de beste producten van eigen bodem. Twee koks bereiden in de mobiele kookstudie van Ria Joosten uit Neer lekkere hapjes, zoals pompoensoep, Livarpaté, Liveranosworst en chocolademelk vers van de koe.

De ondernemers zijn afkomstig uit heel Limburg. Zo biedt de Bisschopsmolen uit Maastricht ambachtelijk brood aan met uitsluitend uit Limburg afkomstige ingrediënten. Ook zijn zeer bijzondere vleessoorten uitgestald, zoals de voortreffelijke Geulhemer Grottenham van slagerij Sleijpen uit Berg en Terblijt en het exclusieve rundvlees van de Wagyu Farm uit Veulen. Kalkoen met kerst? Ga dan even langs de kraam van restaurant De Busjop uit Heythuysen en zet de KellyBronze-kalkoen op het menu. Mocht het varkensvlees worden, dan is het Livar Kloostervarken van abdij Lilbosch in Echt een uitstekende keuze. Dit bontgekleurde varken krijgt van de monniken vers geteelde Limburgse granen te eten.

Ook de dranken zijn goed vertegenwoordigd, zoals Viticonsult, het Maastrichtse kenniscentrum voor Nederlandse wijnbouw en het Wijngoed Thorn. Graanbranderij De IJsvogel uit Arcen biedt een uitgebreid assortiment zelfgestookte jenevers, bitters en likeuren aan. Boerderij t Platteland uit Veulen laat de bezoeker kennismaken met zelfbereid rabarbersap, dat inmiddels de schappen van de Jumbo heeft gehaald.

Uit Lottum, hoe kan het anders, is aanwezig Landhuis De Maashof, met een aantal rozendelicatessen zoals rozenconfituur, rozentaart, rozenbonbons en rozenwijn.

Boerderij Heijerhof uit Baexem presenteert diverse biologische producten en vergeten groenten van eigen erf, inclusief een kookboek. En wilt u weten hoe een tomaat echt moet smaken? Bezoek dan de stand van Tom Janssen uit Venlo, beter bekend als Tasty Tom.

Eerste publicatiedatum: 12-11-2010 Bijgewerkt: 12-11-2010