Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 12 november 2010

Symposium Forensic Science gaat verder dan het oog kan zien

Gepubliceerd op 12 november 2010

Tijdens een symposium van de masteropleiding Forensic Science van de Universiteit van Amsterdam (UvA) belichten wetenschappers vanuit verschillende disciplines het thema `What the eye(s) don't see'. De dag bestaat uit lezingen en workshops. Zo gaat dr. Michael Kuecken van het Max Planck Instituut (Dresden, Duitsland) in een lezing in op de rol van gestresseerde Merkel-cellen (cellen in de buitenste huidlaag) bij de vorming van vingerafdrukken. Prof. dr. Dariu Gavrila van het Intelligence Systems Lab van de UvA legt uit hoe een computerperspectief kan helpen bij het kijken naar mensen. Dr. Bas van Geel van het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica van de UvA geeft een forensische kijk op mammoetmest.

's Middags zijn er workshops over verschillende onderwerpen. Aan bod komen: de ontwikkeling van nieuwe forensische technieken, het gebruik van een geografisch informatiesysteem bij palynologisch sporenonderzoek, de verschillen tussen de forensische opleidingen van UvA, HvA en de Politieacademie, en Forensic Intelligence en beeldanalyse. Prof. dr. Tom van Engers van het Leibniz Center for Law van de UvA geeft de middaglezing. Onder de titel Speuren naar Sporen gaat hij in op de forensische wetenschap in een risico's vrezende samenleving.

Praktische informatie

Het symposium vindt plaats op donderdag 18 november, van 10.00 tot 17.00 uur. Locatie: Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), Science Park 123, Amsterdam. Toegang vrij; aanmelden is verplicht. Zie onderstaande verwijzing voor het digitale inschrijfformulier.