Saxion
BR>

ma 15 november 2010

Saxion installeert lector Experience in Hospitality & Leisure

Op donderdag 18 november wordt bij Saxion in Deventer Thomas Thijssen geinstalleerd als lector Experience in Hospitality & Leisure.

De rede die hij zal uitspreken heeft als titel: " De toekomst van Hospitality Business. Van verkopen van goederen en diensten naar het winstgevend toerusten van de gastbeleving". Bijten of versterken gastvrijheid en commercie elkaar? Thomas Thijssen gaat in zijn rede in op de noodzaak om sociale en commerciële gastvrijheid te combineren en juist zo de verwachtingen van de klant te overtreffen.

Een goed voorbeeld is het bedrijf ID&T dat een `Guest Journey' ontwikkelde voor bezoekers van dance events. De zeven meest betekenisvolle momenten die voor bezoekers aan de events belangrijk zijn, werden bepaald. Op deze momenten voor, tijdens en na een dance event werd extra geïnvesteerd in bijvoorbeeld gastvrijheid en dienstbaarheid, en werden de effecten gemeten. Zo was het mogelijk om op basis van de wens van de bezoeker het succes van de dance events te vergroten.

De lectorale rede is onderdeel van het symposium van het Kenniscentrum Business Development & Hospitality op dezelfde middag. Na de installatie van lector Thomas Thijssen zijn er workshops waar ook de overige lectoren van het kenniscentrum zich presenteren. Onderzoekers en lectoren uit de lectoraten Ethiek en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Innovatie & Organisatie, Experience in Hospitality & Leisure en Touroperating & Travel zijn vertegenwoordigd. `Op deze manier laten we zien hoe breed het onderzoek van heel het kenniscentrum is', aldus directeur van het kenniscentrum Rients Jorna.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:
Het symposium vindt plaats bij Saxion in Deventer en start om 12.00 uur met een inlooplunch. De rede start om 13.20 uur, aansluitend vinden de workshops plaats. Bekijk de uitnodiging en het programma. Mediavertegenwoordigers zijn van harte welkom om de lectorale rede en workshops bij te wonen.

____________________ Zoek