Koch ontvangt Leeslichtversie Het diner in bijzijn van tv-koks

15/11/2010 18:31

Stichting Lezen & Schrijven

Onder toeziend oog van Braakhekke en Van Veen tekenen aanwezige cateringorganisaties intentieverklaring geletterdheid

Den Haag, 15 november 2010

Op donderdag 18 november ontvangt auteur Herman Koch het eerste Leeslichtexemplaar van zijn bestseller Het diner. Dit gebeurt tijdens een culinair programma in bijzijn van Catherine Keyl, Joop Braakhekke en Rudolph van Veen. Het boek is een van de titels die op veler verzoek vanaf dit najaar deel uitmaken van de eenvoudige boekenreeks. Twee grote cateringorganisaties grijpen het evenement - niet toevallig op de Nationale Dag van de Cateringmedewerker - aan om hun intentie om laaggeletterdheid op de werkvloer aan te pakken, vast te leggen.

De lancering van de Leeslichtboeken vindt plaats in Brasserie Rocks, opleidingscentrum voor hotelschoolleerlingen van het ROC van Amsterdam. Tijdens een walking dinner, introduceert Catherine Keyl de nieuwe titels in de eenvoudige boekenserie. Herman Koch neemt de eerste Leeslichtversie van Het diner in ontvangst en televisiekoks Rudolph van Veen en Joop Braakhekke vragen aandacht voor het belang van de basisvaardigheden lezen en schrijven.

Lezen en schrijven in de cateringbranche

Anderhalf miljoen volwassenen in Nederland hebben grote moeite met lezen en schrijven. Van de Nederlandse beroepsbevolking is naar schatting zes procent laaggeletterd. Cateringorganisaties ISS Nederland en SAB Catering tekenen op 18 november een intentieverklaring waarmee zij aangeven de komende vijf jaar alles te willen doen om laaggeletterdheid in hun organisatie te bestrijden.

GeĂŻnteresseerden kunnen zich bij Stichting Lezen & Schrijven aanmelden voor het walking dinner. Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar.





http://www.leeslicht.nl