ROC Friese Poort Sneek: politiek en ROC Friese Poort

SNEEK - Groenlinks, Christenunie en ROC Friese Poort brengen MBO-leerlingen en duurzame, innovatieve bedrijven samen. Op donderdagochtend 18 november organiseren zij een bijeenkomst in de Sneker vestiging van ROC Friese Poort rondom het thema Claim your future. Leerlingen én bedrijven laten elkaar zien wat er op het gebied van innovatie en duurzaamheid te winnen valt.

De hal van ROC Friese Poort wordt omgebouwd tot demonstratieruimte. Leerlingen van het ROC tonen hun projecten, bedrijven laten zien dat er voor de leerlingen daadwerkelijk een toekomstperspectief is op deze terreinen. Door zich hiervoor in te zetten, claimen zij hun eigen en onze toekomst. Zo wordt er een directe koppeling gelegd tussen onderwijs en bedrijfsleven. De bedrijven zijn uit verschillende bedrijfstakken afkomstig. Bij Groenlinks en de Christenunie staan zowel duurzaamheid als onderwijs hoog op de agenda. Daar past dit initiatief prima bij! Iedereen kan elkaars projecten beoordelen.

De projecten die door de bezoekende leerlingen zelf als meest belovend worden gekozen, krijgen een prijs. Dat geldt voor de leerlingen én de bedrijven. Claim your future start om 10.00 uur en de prijsuitreiking is rond 13.00 uur.

Voor meer informatie contact opnemen met Lieuwe van der Pol via lvanderpol@rocfriesepoort.nl of 06- 0642623774 of Angeline Kerver: angel.kerver@wxs.nl of 0515-420218.