Gemeente Hilversum


`Sportiviteit en Respect' het thema tijdens vierde sportontmoeting

De vierde sportontmoeting vindt op 18 november plaats. Arnold Vanderlyde geeft een interactief seminar rondom het thema.

arnold vanderlyde De vierde sportontmoeting, met als thema `Sportiviteit en Respect', vindt op 18 november plaats. Rondom het thema is een divers programma opgesteld. Zo zal Arnold Vanderlyde tijdens een interactief seminar toelichten wat sportiviteit en respect voor hem als sporter betekende en geeft de rugbyclub Hilversum een presentatie over fairplay.

Sportontmoetingen

Sportontmoetingen worden twee keer per jaar door de gemeente Hilversum georganiseerd met als doel de communicatie en samenwerking tussen sport(gerelateerde) organisaties te verbeteren. Tijdens de Sportontmoetingen staan diverse actuele sport- en maatschappelijke thema´s centraal, ook is er aandacht voor de informele ontmoeting met elkaar.

Het thema `Sportiviteit en Respect' is gekozen omdat het een actueel issue is onder sportbonden en sportverenigingen.

Het goed uitdragen van sportiviteit en respect (op en rondom het sportieve veld) zorgt voor een goed imago, tevreden leden, het `zich thuis voelen bij', meer vrijwilligers, positieve persberichten en meer aandacht van sponsoring. Wethouder Erik Boog: "Als gemeente willen wij, net als de bonden, de verenigingen en sporters een stimulerende en veilige omgeving bieden waarin sporten, bewegen en samenzijn op een prettige manier plaats kan vinden. Een omgeving waar sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan. Hierover gaan we discussiëren tijdens de 4e sportontmoeting."

Programma

19.00 uur Ontvangst met koffie en thee

19.30 uur Welkom en openingswoord

wethouder sport gemeente Hilversum, Erik Boog

19.40 uur Presentatie `Sport en bewegen bij SKH'.

Carolien Tennekes Sportcoördinator SKH

20.05 uur Presentatie `Fairplay bij Rugby Club Hilversum'

Marc Visser

20.30 uur Pauze

20.40 uur `Fighting for Sportiviteit en Respect'

Arnold Vanderlyde

21.25 uur Slotwoord door wethouder sport

21.30-22:30 uur Tijd voor ontmoeting

Locatie: Burgerzaal, Raadhuis, Dudokpark 1, Hilversum

Zie ook

Datum 4e Sportontmoeting Hilversum bekend - 18 november 2010! Aanmeldingsformulieren