Universiteit Leiden

Oud-masterstudent ICT in Business Reza Ladchartabi genomineerd voor Wozzie Award

Oud-masterstudent ICT in Business Reza Ladchartabi is een van de drie genomineerden voor de Wozzie Award. Deze Award is genoemd naar Apple-oprichter Steven Wozniak en in de Verenigde Staten een prestigieuze prijs. En nu is er de Nederlandse versie.

Jonge ondernemers

Het doel van de Wozzie Award is creatieve en vernieuwende jonge ondernemers op het gebied van techniek te belonen en te stimuleren. De winnaar krijgt ⬠10.000. Wozniak himself komt op 18 november naar Meet the Future, Science & Technologie Summit 2010 om de eerste Nederlandse Wozzie uit te reiken.

Dagje uit samenstellen

Ladchartabi ontwikkelde tijdens zijn master de smartphone-applicatie AllAroundMe. Hiermee jab de gebruiker in een bekende of onbekende stad zijn ideale dagje uit kan samenstellen met bijvoorbeeld museum- en restaurantbezoek, en een film toe. Nu, drie jaar later, heeft Ladchartabi een eigen bedrijfje en is het product ook voor de iPhone beschikbaar.

Cocurrentie

Ladchartabiâs idee moet concurreren met de Eco Tuk, een schone variant van de traditionele tuktuks en âVogels!â, een driedimensionale revalidatiegame voor ouderen met een halfzijdige verlamming.

Links


* Leidse student maakt iPhone-applicatie (Nieuwsbrief, 30 maart 2010)
* Informatica studeren in Leiden, bachelor informatica, bachelor informatica en economie en masters

(16 november 2010/Corine Hendriks)