Gemeente Baarn

8 Gemeenten en Provincie Utrecht sluiten toeristisch convenant

Op 18 november aanstaande sluiten 8 gemeenten een toeristisch convenant met de Provincie Utrecht. Dit is een primeur, symboolstaand voor de nieuwe samenwerking tussen de Utrechtse Gemeenten en de Provincie Utrecht. De nieuwe samenwerking tussen de provincie en de gemeenten past in de provinciebrede strategie om het vrijetijdsbezoek en het congresbezoek aan de provincie te vergroten.

De gemeenten Baarn, De Bilt, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Wijk bij Duurstede en Zeist werken vanaf 2011 opnieuw met elkaar samen om de Utrechtse Heuvelrug als aantrekkelijk toeristisch gebied te presenteren. Vanaf 2009 is hier gezamenlijk op ingezet, dat leidde tot ondermeer radio en televisiecommercials, een toeristische gids over het hele gebied, een website met uitgaanstips, samenwerking met nationale en regionale mediapartners, een eigen recreatiekrant, winkelaankleding voor de lokale VVVâs en veel meer. De campagne âUit in de Heuvelrugâ wordt in 2011 voortgezet, met ondersteuning van de Provincie Utrecht.

Op 18 november ondertekenen de samenwerkende partners, plus het bedrijfsleven gerepresenteerd door Recron, symbolisch het samenwerkingscontract. Dit vindt plaats om 16.00 uur in de Oranjerie van Buitenplaats Amerongen in Amerongen.