Rijksvoorlichtingsdienst

Minister Hillen opent NIDV-beurs

Minister van Defensie Hans Hillen opent donderdag 18 november het NIDV symposium in Rotterdam. Zijn missie als nieuwe minister en zijn visie op de samenwerking met de defensie gerelateerde industrie in de toekomst staan centraal in zijn toespraak.

De tentoonstelling van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) biedt overheden, defensieorganisaties en het internationale bedrijfsleven een zicht op de laatste technologische ontwikkelingen op defensie- en veiligheidsgebied. De aandachtsgebieden op deze beurs zijn: aerospace, landsystemen, marine, marechaussee en veiligheid. Ook zal er aandacht worden besteed aan het innovatieprogramma op het gebied van veiligheid.

Ondanks het feit dat de begroting van Defensie onder druk staat, is het van belang te blijven investeren in onze basisveiligheid en het materieel dat daarvoor nodig is. "Defensie is de verzekering van Nederland. Je kunt je polis niet ongestraft uitkleden. Met de veiligheid van Nederland moeten we geen risico willen lopen", aldus Hillen. Defensie is één van de grootste investeerders binnen de Nederlandse overheid. Jaarlijks investeert de organisatie ongeveer 1,5 miljard euro in materieel, een stevige impuls voor de Nederlandse industrie en daarmee de Nederlandse economie. De NIDV bevordert de samenwerking tussen Defensie en de Nederlandse defensie industrie.




RVD Mediafeed