Gemeente Halderberge


Informatiepodium op 18 november 2010

Maatschappelijk deelnemen, hoe doe je dat?

De gemeenteraad van Halderberge wil over belangrijke onderwerpen met inwoners van gedachten wisselen. Daarvoor is het informatiepodium in het leven geroepen. Binnenkort gaat de gemeenteraad zich buigen over de hoofdlijnen van het beleid maatschappelijke ondersteuning voor de komende jaren. Het doel is de uitvoering van de wet zo te kantelen dat participatie/meedoen van de burger veel beter tot zijn recht komt.

Alle instellingen en ook de inwoners van Halderberge zijn van harte welkom om te komen luisteren en meepraten over de volgende onderwerpen (prestatievelden):

* Het geven van informatie, advies en cliƫntondersteuning
* Het ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers
* Het bevorderen van de deelname aan het maatschappelijk verkeer en van het zelfstandig functioneren van mensen met een chronisch psychisch probleem en van mensen met een psychosociaal probleem.
* Het verlenen van voorzieningen aan mensen met een beperking t.b.v. het behoud van hun zelfstandig functioneren en deelname aan het maatschappelijk verkeer.

Over deze 4 onderwerpen kan aan de hand van stellingen gediscussieerd worden. De volgende stellingen worden gepresenteerd:

Stelling 1: De kwaliteit en dienstverlening van de 4 WMO prestatievelden zijn ruim voldoende:


* Zelfs in de vakantie is Hulp in de huishouding voldoende.
* Loket Wegwijs geeft antwoord op al uw vragen.
* Al uw signalen worden goed opgepakt en worden opgelost.

Stelling 2: Door De Kanteling komt er eerder maatwerk, het betreft een op de persoon gerichte meest adequate en goedkope oplossing.

Stelling 3: Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor het deelnemen aan de samenleving.

Stelling 4: Burgers moeten zich meer om elkaar bekommeren. De gemeente heeft geen rol in de bestrijding van eenzaamheid.

De vergadering begint om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis en wordt om 22.00 uur afgesloten met een hapje en een drankje.