Openbare bibliotheek Amsterdam


International Documentary Film Festival (IDFA)

documentaires bij de OBA
16 nov 2010 - 12:17
idfa logo

Van donderdag 18 tot en met zondag 28 november is de Openbare Bibliotheek Amsterdam weer een van de locaties voor het International Documentary Film Festival (IDFA). Twaalf dagen lang worden er diverse documentaires per dag vertoond in de Centrale Bibliotheek, waaronder:

8: The Mormon Proposition
Op dezelfde novemberdag in 2008 waarop Barack Obama de presidentsverkiezingen won, werd in Californië het homohuwelijk afgeschaft. Het had nog geen vijf maanden bestaan. De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, zoals de christelijke stroming van de Mormonen voluit heet, spendeerde 22 miljoen dollar aan campagnes om het homohuwelijk in Californië uit de wet te houden. De film wisselt getuigenissen van jonge homo's af met spaarzame verklaringen van kerkleiders en politici.

Hoffenheim
Hoe de dorpsclub Hoffenheim als speeltje van een softwaremiljonair en gelikte marketingmannen doorstoot naar de top van het Duitse voetbal

David Wants To Fly
Filmmaker David heeft niet erg veel succes. Hij kijkt dan ook met afgunst naar zijn idool, de bekende experimentele filmmaker David Lynch. Op een dag krijgt David de kans om in de Verenigde Staten een seminar van Lynch bij te wonen, waar de regisseur uitwijdt over zijn fascinatie voor transcendente meditatie en levitatie. Amusante debuutfilm die de stijl van een egodocument combineert met journalistiek speurwerk. Lynch en de Maharishi-volgelingen wilden publicatie van deze film tegenhouden en zeggen met een tegenfilm te komen.

Kiss Bill
Twee Zweedse tieners willen naar het Berlijnse Madame Tussauds om het wassen evenbeeld te bezoeken van idool hun Bill Kaulitz, zanger van de band Tokio Hotel.

Voor meer informatie en kaartverkoop gaat u naar de IDFA website.

Donderdag 18 november t/m zondag 28 november 2010 Centrale Bibliotheek, Theater van 't Woord