KRO

Meest legendarische KRO-radioprogramma in het Theater van het Sentiment

Uitzenddatum: 18/11/2010

Tijdens een extra feestelijke uitzending van het Theater van het Sentiment (18 nov., 20.00 uur op Radio 2) wordt bekend gemaakt welk programma als het meest legendarische KRO-radioprogramma de geschiedenis in zal gaan. Grootste kanshebbers zijn Adres Onbekend, Tijd voor Twee, Het Weeshuis van de Hits, Country Time, Cursief en Breakfeast Club. Het publiek kan nog steeds meestemmen op www.theatervanhetsentiment.kro.nl.

De vier feestelijke uitzendingen van het Theater van het Sentiment komen deze week LIVE vanuit het Theatercafé in Hilversum, ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de KRO. We blikken terug op het rijke KRO-verleden, met legendarische programma's en beroemde radiohelden van toen! Gastheren Stefan Stasse en Marc Stakenburg ontvangen in deze feestelijke uitzending radiotijger Peter van Bruggen. Hij maakte het onvergetelijke Weeshuis van de Hits, met het geheimzinnige jongetje Morrisson. Ook blikt Van Bruggen samen met Jeanne Kooijmans terug op het succes van hun ontbijtprogramma Breakfast Club.

Verder is duizendpoot Paul de Leeuw is te gast. Hij begon zijn carrière bij de KRO op Hilversum 3 met Lieve Paul, waarin De Leeuw op geheel eigen wijze relatieproblemen van luisteraars oploste. Ook de Vlaamse radio-dj Peter van Dam schuift aan. Hij is bekend van het radioprogramma Manneke Pop, dat van 1980 tot 1986 bij de KRO te beluisteren was, en daarna nooit meer echt is weggeweest.

Tijdens de uitzending kunt u reageren op 0800 - 1122 of sentiment@kro.nl.

Theater van het Sentiment, iedere maandag tot en met donderdag, een tijdreis naar toen, 20:00 uur - 23:00 uur op Radio 2

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: