Gemeente Baarn

Werkzaamheden voormalige vuilstort âDrakenburgerwegâ in eindfase

Eind september/begin oktober zijn herstelwerkzaamheden op en rond het terrein van de voormalige vuilstort aan de Drakenburgerweg gestart. Ondertussen zijn de werkzaamheden bijna klaar. Binnenkort is het park weer toegankelijk voor publiek.

De werkzaamheden aan het terrein bestonden onder meer uit het ophogen van de bestaande afdeklaag die de voormalige vuilstort aan de Drakenburgerweg bedekt. Dat was nodig omdat de afdeklaag niet meer overal voldoende dik was. De bestaande laag is weer aangevuld met schone grond.

Zonder herstel van de afdeklaag zou het parkachtige terrein op den duur namelijk niet meer veilig genoeg zijn om te worden gebruikt door het publiek. De gemeente zou dan de toegang tot het gebied moeten verbieden. Dat was voor de gemeente niet wenselijk, omdat er veel mensen met plezier van het gebied gebruik maken.

Beplanting en begroeiing
Voor het ophogen van de afdeklaag zijn diverse bomen gekapt en de bestaande begroeiing op het terrein is hier en daar verwijderd. Dat was nodig om het terrein toegankelijk te maken tijdens de werkzaamheden. Bovendien zijn zowel bomen als beplanting niet bestand tegen de ophoging van de grond. Om het bestaande groen zoveel mogelijk te sparen, is de beplanting op plekken waar de deklaag nog dik genoeg is ongemoeid gelaten.

Stand van zaken
Het herstellen van de afdeklaag is gereed. De oude asfaltpaden en het meubilair zijn vernieuwd. De beplanting van nieuwe bomen en planten zal binnen 6 weken worden uitgevoerd. De hekken worden al eerder weggehaald, zodat het park weer toegankelijk zal zijn voor publiek.